Επιμένουν για κοινωνικό μέρισμα

Έχουμε ενημερώσει υποστηρίζει ο Τσίπρας

Ανώτερες κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως το ακριβές ποσό του κοινωνικού μερίσματος θα μπορέσει να προσδιοριστεί προς το τέλος Νοεμβρίου όταν θα υπάρχει η πλήρης εικόνα για το υπέρ-πλεόνασμα και πως η εκτίμηση είναι πως θα βρίσκεται περίπου στο 1 δισ. «Θα κατευθυνθεί σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Η λογική μας δεν είναι πελατειακή για μια συγκεκριμένη κατηγορία, αλλά θα είναι εισοδηματικά κριτήρια», σημειώνουν, εξηγώντας ότι συνεπώς θα πιάνει τους χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά και ευρύτερα στρώματα. Συμπληρώνουν δε πως οι θεσμοί είναι ενήμεροι και πως έχει ήδη συζητηθεί. Αυτό υποστήριξε και ο Αλέξης Τσίπρας.

Στην ομιλία του στο Brookings Institute έκανε αναφορά στο περίπου 1 δισ. ευρώ υπεραπόδοσης του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2017 το οποίο θα διανεμηθεί ως κοινωνικό μέρισμα.

«Εφαρμόσαμε το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, την πρόσβαση σε πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, ενώ το πλεόνασμα θα διανεμηθεί σε αυτούς που έχουν ανάγκη, όπως κάναμε το 2016. Μιλάμε για ένα ποσό της τάξης του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις την Τρίτη ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης φωτογράφισε το «περίπου 1 δισ.», δηλώνοντας ότι θα διανεμηθούν 1.000 ευρώ σε ένα εκατομμύριο πολίτες. Κυβερνητικός παράγοντας μάλιστα επιμένει ότι το τελικό ποσό «θα ξεπεράσει αρκετά το 1 δισ.» προβλέποντας ότι «μπορεί να φτάσει το 1,2 δισ. ευρώ», ενώ ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας χθες στο Real FM ξεκαθάρισε ότι οι όποιες κινήσεις θα γίνουν σε συνεννόηση με τους δανειστές.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα