«Επιμένω σε αυτό που είπα»

Πολλές ερωτήσεις από τους εκπροσώπους του Τύπου δέχτηκε ο Χουμπ Στέφενς στο πλαίσιο της συνέντευξης ενόψει του αυριανού (12/12) ματς κοντρα στην Άλκμααρ.

Ο Ολλανδός τεχνικός όπως ήταν αναμενόμενο ρωτήθηκε για τα συνέβησαν στο ματς κόντρα στον Απόλλωνα, εξέφρασε όμως την ικανοποίησή του για τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν οι παίκτες του.

Επανέλαβε μάλιστα ότι σε ένα οποιοδήποτε άλλο πρωτάθλημα, η ομάδα του με τους βαθμούς που έχει σήμερα (32) θα ήταν πρώτη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χουμπ Στέφενς:

Για το ματς με τον Απόλλων: «Παίζουμε πολύ καλύτερα απ’ ότι μήνα πριν αλλά δεν είμαστε τόσο τυχεροί όσο ένα μήνα πριν. Είμαστε πάρα πολύ καλοί μέχρι πέντε μέτρα από την εστία και έχουμε πολλές ευκαιρίες, Ήθελα να τους πω ότι είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη δουλειά τους».

Για το στόχο του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη: «Ο στόχος είναι να πάμε και παραπέρα από τους “32”. Επίσης, θέλουμε να δείξουμε στους φιλάθλους μας, ότι μπορούμε να σκοράρουμε και σε ευρωπαϊκά παιχνίδια, να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Εντάξει, αν έχουμε κάποιον τραυματία θα τον προστατεύσουμε, αλλά να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι».

Για την κόντρα του με τον Άντβοκαατ: «Σέβομαι την ιστορία του και ό, τι έχει κάνει με άλλες ομάδες και αυτός φαντάζομαι εμένα, δεν θα υπάρχει όμως μάχη μεταξύ των πάγκων. Έχουμε παίξει και οι δύο ποδόσφαιρο ως επαγγελματίες, αλλά να θυμηθώ ως μονομαχίες μας ως προπονητές δεν μπορώ να θυμηθώ κάποια τώρα» .

Για το αν του αρκεί και η ισοπαλία: «Θα είμαι χαρούμενος με την πρωτιά στον όμιλο. Αλλά θα είμαι χαρούμενος αν πάμε και παραπέρα. Είμαι ήδη χαρούμενος, όμως, που προκριθήκαμε στον επόμενο γύρο, ήταν ο πρώτος στόχος μας και το είπα και μετά το ματς με την Σαχτιόρ».

Για τους Χακόμπο, Κάτσε, Λόπεθ και Γκαρσία: «Παρακολουθούμε πάντα τι γίνεται στα ματς, τις προπονήσεις και τα αποδυτήρια και αποφασίζουμε ποια ομάδα μπορεί να είναι η καλύτερη για κάθε ματς. Αν λοιπόν κάποιος είναι εκτός θα συντρέχει κάποιος λόγος».

Για την παρουσία του Πόζογλου στην μεγάλη ομάδα: «Ελπίζω να έχει την εξέλιξη του Κίτσιου, για το μέλλον της ομάδας. Οπότε υπάρχει δυνατότητα να φέρνουμε παίκτες από τις Ακαδημίες, με τον Πόζογλου υπάρχει ακόμη δυνατότητα να τον χρησιμοποιήσουμε και αύριο».

Για την βελτίωση της ομάδας: «Καταρχήν δεν μπορείς να πεις εύκολα ποτέ θα φθάσει μία ομάδα στο peak της απόδοσης. Έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους και δεν μπορούμε να πούμε σίγουρα ότι κάθε μέρα θα είναι καλύτεροι, Μπορεί να κάνεις και λίγο πίσω αλλά αν κάνεις τρία βήματα μπροστά μετά είναι εξέλιξη. Σε σχέση με το παιχνίδι της Κυριακής είπα ότι παίζαμε μέχρι τα πέντε μέτρα καλά. Κάποιες άλλες φορές δεν το κάναμε και σκοράραμε».

Για το αν ο ΠΑΟΚ παίζει πλέον σαν ολλανδική ομάδα: «Είναι δύσκολο οι Έλληνες παίκτες να παίξουν το ολλανδικό στυλ ποδοσφαίρου. Και γενικότερα δεν πιστεύω ότι πρέπει να βγάλεις τους παίκτες να παίξουν κάτι που δεν είναι ο εαυτός τους. Πρέπει να τους αφήσεις να κάνουν αυτό που μπορούν με βάση τις ικανότητές τους».

Για το πώς καταφέρνει να παραμένει σε πάγκο ελληνικής ομάδας, κάτι το οποίο δεν είναι εύκολο: «Όλα είναι θέμα συνεργασίας και αυτή τη στιγμή πιστεύω ότι και με τους παίκτες και με τη διοίκηση κάνουμε βήματα μπροστά και προχωράμε για τους στόχους που έχουμε. Από κει και πέρα θα δούμε τι θα γίνει».

Για το αν έχει διακρίνει απογοήτευση στους παίκτες του λόγω του -8 από τον Ολυμπιακό κι αν βλέπει ότι αντιμετωπίζεται από αυτούς λίγο διαφορετικά η Ευρώπη γιατί δεν υπάρχουν εξωγενείς παράγοντες: «Ακόμη και ο προπονητής ήταν απογοητευμένος από το αποτέλεσμα την Κυριακή. Πάντα το αποτέλεσμα είναι το πιο σημαντικό. Αλλά για τον προπονητή μετρά ο τρόπος που παίζουμε, Και γι’ αυτό δεν είμαι ικανοποιημένος με τους 8 βαθμούς διαφοράς. Απλά αυτό που είπα είναι ότι με τους βαθμούς που έχουμε σε οποιοδήποτε άλλο πρωτάθλημα πιθανότατα η ομάδα θα ήταν πρώτη».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα