Επιστολή Στουρνάρα στην τρόικα

Στα οφέλη του σχεδίου αναδιάρθρωσης και αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ για την οικονομία και την ενεργειακή αγορά, αναφέρονται ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ασημάκης Παπαγεωργίου, σε επιστολή τους προς τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τρόικα, Ματίας Μορς.

Τα δύο κυβερνητικά στελέχη το χαρακτηρίζουν ως πολύ σημαντικό βήμα για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, ενώ στην επιστολή σημειώνεται πως ο πλήρης διαχωρισμός των δικτύων μεταφοράς από τη ΔΕΗ θα διασφαλίσει μεγαλύτερη ανεξαρτησία του Διαχειριστή των Δικτύων (ΑΔΜΗΕ) και κατ’ επέκταση περισσότερες επενδύσεις στο δίκτυο, συμπεριλαμβανομένων των νησιών.

Επίσης, αναφέρεται ότι η «μικρή ΔΕΗ» που θα δημιουργηθεί με την πώληση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής θα είναι σε θέση να ανταγωνίζεται επί ίσοις όροις τη ΔΕΗ, ενώ η είσοδος στρατηγικού επενδυτή στη μητρική εταιρεία θα αποφέρει σημαντικά έσοδα για το ελληνικό Δημόσιο.

Στην επιστολή καταγράφεται, ακόμη, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των τριών σκελών του σχεδίου, το οποίο θα παρουσιαστεί και στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα