Επιστροφή στην πραγματικότητα

Ξεκάθαρο μήνυμα προς την ηγεσία του κόμματος του να κατέβει από το ροζ συννεφάκι στέλνει ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Πάνος Σκουρλέτης με δημοσίευση στο προφίλ του στο facebook αναφέρεται στα όσα βίωσε στο ταξίδι του για τις ολιγοήμερες διακοπές του. Και καταλήγει θέτοντας σημαντικά ζητήματα στο κόμμα του που φαίνεται να κινείται σε προστατευμένο περιβάλλον. Καλεί δε τους συντρόφους του να βγουν στην πραγματική κοινωνία για να εξηγήσουν αλλά και να καταλάβουν…

Γράφει χαρακτηριστικά:
«Την Τρίτη το βράδυ πήραμε το καράβι για τα Χανιά , πριν πάμε στη καμπίνα καθίσαμε στο ανοιχτό bar του καραβιού στο όγδοο κατάστρωμα για κανά ποτό , ο μικρός δεν μας ακολούθησε και πήγε κατευθείαν να ξαπλώσει .Το καράβι είχε κόσμο αλλά δεν ξεχείλιζε , κυρίως Έλληνες , ασε που είδαμε μόνο ένα Κινέζο .

Σκηνή 1η :
Μετά τις πρώτες αναγνωριστικές ματιές με τους τριγύρω ξεχώρισα έναν νέο άνθρωπο που κοίταζε επίμονα . Δεν πέρασαν μερικά λεπτά και μας πλησιάζει .
“συγνώμη μπορώ να καθίσω ¨ , ¨Βέβαια ¨ του λέω ,
“Δουλεύω στη COSCO , ξέρετε είχαμε κινητοποιήσεις ” . “Το ξέρω , ήταν ο Δρίτσας και ο Λαφαζάνης εκεί , οι βουλευτές μας ” του λέω αναθαρρημένος γιατί ήμασταν οι μόνοι που τους συμπαραστάθηκαμε.
¨ Ναι τους είδα , αλλά να μην πει τίποτα η τηλεόραση για την απεργία ; Εσείς τι αντιπολίτευση είσαστε που δεν τους είπατε να το πουν στις ειδήσεις ; ”
Του εξήγησα πως και ανακοίνωση βγάλαμε αλλά πάλι δεν το ανέφεραν , προσπάθησα να του δώσω να καταλάβει πως έτσι λειτουργούν τα επίσημα ΜΜΕ . Γί αυτόν πραγματικότητα ήταν ότι είχε ακούσει από τα κανάλια και όχι ότι έζησε ο ίδιος …η κουβέντα συνεχίστηκε μου ανέφερε για τους συνομήλικους του που μεταναστεύουν (ειναι 34 ετών ) αλλά και για τις τελευταίες εκλογές , λέγοντας μου το φοβερό , πως δεν θα ξαναψηφίσει γιατί μάλλον “τα μαγείρεψαν τα αποτελέσματα , δεν μπορει να πήρε τόσο λίγο η ΧΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ ” . Συνεχίσαμε για λίγο , χαιρέτισε ευγενικά και έφυγε . Ήταν απο το Πέραμα και μάλλον δεν μας είχε ψηφίσει …..

ΣΚΗΝΗ 2η
Λίγο αργότερα ένα άλλο νέο παιδί μας πλησιάζει. ” Σας ψήφισα , είμαι μόνιμος στο στρατό και κατεβαίνω στα Χανιά με μετάθεση . Ηταν και άλλοι που το σκεφτόντουσαν αλλά τελικά το έριξαν στο ΠΑΣΟΚ . Φοβήθηκαν γιατί τους είπαν πως αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει το στρατό ” . Του είπα να μην φοβάται και πως αν θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο θα ήταν αυτός από τους πρώτους που θα το ζήταγε .
“Παίρνω 900 ευρώ είμαι παντρεμένος και η γυναίκα μου δεν δουλεύει , στην πόλη που ζούσαμε είχαμε το σπίτι μας . Εδω πώς θα τα βγάλουμε περα ; Όσο για παιδί θα θέλαμε αλλά δεν βγαίνει ” . Η συζήτηση συνεχίστηκε και τελείωσε με την γνωστή φράση “κάντε κάτι και γρήγορα “.

Αν αναφέρω αυτά τα περιστατικά είναι για να θέσω ένα ερώτημα . Όταν κουβεντιάζουμε στο κόμμα για εκπροσωπήσεις , συμμαχίες και πρόγραμμα έχουμε στο νου μας για ποιους μιλάμε και σε ποιους αναφερόμαστε ; Έχουμε απόλυτη γνώση τι είναι αυτό το 27% που μας ψηφίζει ;

Υ.Γ.

Στη Σουγια , λίγες μέρες μετά , μου έκανε εντύπωση μια κουβέντα μιας γυναίκας ψηφοφόρου μας . ” Χαίρομαι γιατί ο τρόπος που κάνετε διακοπές σας δίνει τη δυνατότητα να καταλάβετε πως σκέπτεται ο κόσμος και τι αντιμετωπίζει ” .Μεγάλο πράγμα να σε θεωρούν κάτι δικό τους και όχι κάτι απόμακρο . Για αυτό το νου σας στις διακοπές.».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα