Επιστροφή στη βάση της με ολίγη απογοήτευση

Η Εθνική μας ομάδα του μπάσκετ δεν τα κατάφερε στα προημιτελικά με αντίπαλο τη Ρωσία, ωστόσο προσπάθησε κι έδειξε πως μπορούσε το κάτι παραπάνω. Αν είχαμε Γιάννη Αντετοκούμπο και Κώστα Κουφό, είναι σίγουρο πως θα προχωρούσε τουλάχιστον ένα βήμα πιο μακριά.

Ο ομοσπονδιακός μας προπονητής, Κώστας Μίσσας, σε αυτό ακριβώς αναφέρθηκε κατά την άφιξη της ομάδας στο αεροδρόμιο:

«Αυτό το Ευρωμπάσκετ μας άφησε μια γλυκόπικρη γεύση. Για να πάμε όσο πιο έτοιμοι γινόταν, χρειάστηκαν δύο μήνες με πολύ δουλειά, αρκετές δυσκολίες και προβλήματα. Από την μία πλευρά, μπορέσαμε να βρεθούμε στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, παρά τα τις αναποδιές που προέκυψαν, από την άλλη, θα μπορούσαν να είναι καλύτερα τα πράγματα και να έχουμε μπει στην τετράδα. Αυτό μας αφήνει μία πικρή γεύση.

Αν μπορούσα θα έβαζα τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στην ομάδα… Δεν μπορείς να μπεις σε αυτή τη λογική, πρέπει να διαχειριστείς όλα όσα έρθουν στον δρόμο σου. Σίγουρα και το κομμάτι από την έλλειψη του Γιάννη και τα αποτελέσματα της κακής μας εικόνας στον όμιλο, ήταν πράγματα που έπρεπε να διαχειριστούμε στα νοκ-άουτ, όπου είχαμε μία πολύ καλύτερη εικόνα. Αυτό που κρατάω εγώ, είναι πως είναι πολύ σημαντικό όταν λειτουργείς σαν ομάδα σε αγωνιστικό επίπεδο και σκέφτεσαι σαν ομάδα, μπορείς να φέρεις καλύτερα αποτελέσματα».

Από την πλευρά των παικτών, ο Ιωάννης Παπαπέτρου δήλωσε: «Mας μένει μία πικρία γιατί πιστεύουμε ό,τι μπορούσαμε να πάμε πιο μακριά. Αυτή η ομάδα πέρασε και άκουσε πολλά. Σίγουρα προσπαθήσαμε και δώσαμε και την καρδιά μας, όλα τα παιδιά. Το αποτέλεσμα μας λυπεί, όμως αυτή η ομάδα έχει πολλά καλά μπροστά».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα