Επιχείρηση «Ανεξάρτητοι» και …λοιπές δυνάμεις!

Την περαιτέρω ενίσχυση της κυβερνητικής πλειοψηφίας θα επιχειρήσει το Μέγαρο Μαξίμου

Μετά την ένταξη ως συνεργαζόμενης στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ της Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου, στην κυβερνητική πλειοψηφία ετοιμάζονται για το επόμενο βήμα που θα επιτρέψει στο κόμμα να κινηθεί με μεγαλύτερη άνεση το επόμενο διάστημα περνώντας από τη Βουλή και θέματα που σκοντάφτουν στους ΑΝΕΛ αλλά για την Κουμουνδούρου έχουν ιδιαίτερη σημασία.
Ήδη από χθες το βράδυ στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια θεωρείται σχεδόν βέβαιη η συνεργασία των Σπύρου Δανέλλη (Ποτάμι) και Αναστάσιου Μεγαλομύστακα (Ένωση Κεντρώων) με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αμφότεροι, αν και ήταν στη Βουλή, επέλεξαν να μην ψηφίσουν, διαχωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη θέση τους από το κόμμα τους.
Στον ΣΥΡΙΖΑ επενδύουν στην αγωνία ανεξάρτητων βουλευτών αλλά και εκείνων που ανήκουν σε μικρά κόμματα για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Γνωρίζουν πως πολύ δύσκολα κάποιοι θα εκλεγούν, ενώ όπως όλα δείχνουν κάποια κόμματα θα βρεθούν εκτός Βουλής στο σύνολό τους. Έτσι στην κυβερνητική πλειοψηφία δεν έχουν κανένα πρόβλημα να τους εντάξουν στην ΚΟ εξασφαλίζοντας έτσι μια πιστή ψήφο και μάλλον ανέξοδα μιας και αυτοί θα είναι συνεργαζόμενοι και δεν θα ανήκουν στο κόμμα.
Άλλωστε, αυτή η προσπάθεια του Μ. Μαξίμου πηγαίνει αρκετά πίσω, ήδη από τη στιγμή που αντελήφθησαν πως η ΚΟ των ΑΝΕΛ δεν είναι αρραγής, αλλά υπάρχει τουλάχιστον ένας βουλευτής που την κατάλληλη –για εκείνον– στιγμή θα μεταπηδήσει σε άλλο κόμμα απειλώντας την κυβερνητική πλειοψηφία.

Όσον τώρα αφορά τη Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, εξηγώντας την απόφασή της να ζητήσει την ένταξή της στο κυβερνών κόμμα σχολίασε στην ΕΡΤ πως «είδα οτι έχουν βελτιωθεί τα πράγματα, ήθελα κι εγώ να προσθέσω στην προσπάθεια».
«Από εκεί που είχαμε τις χείριστες κριτικές, βλέπουμε τους οίκους να μας αξιολογούν, να δίνουν θάρρος στους επενδυτές, τα επιτόκια να επανέρχονται στα επίπεδα του 2006, οπότε δεν υπήρχε τίποτα αρνητικό», συνέχισε η ίδια.
Δήλωσε επίσης ότι δεν έχει συνομιλήσει με τον πρωθυπουργό, ούτε συνεργάτες του, αλλά ότι πήρε μόνη της τη σχετική απόφαση: «Μόνο ο κύριος Βίτσας με πήρε τηλέφωνο και μου είπε συγχαρητήρια, σε περιμέναμε», είπε.
Αναφορικά με το αν έχει συζητήσει για το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς της με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, αρνήθηκε ότι έχει γίνει οποιαδήποτε συνεννόηση: «Δεν έχω κάνει καμία συζήτηση, είναι πολύ πρόωρο. Ανήκω στο κέντρο, βλέπω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται προς το κέντρο και προς τα αριστερά», είπε και συνέχισε: «Θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ μακριά οι εκλογές, αλλά ναι, αν μου γίνει πρόταση θα κατέβω, δεν έχω πρόβλημα».
«Τα σκέφτηκα πολύ καλά όλα τα σημεία του νομοσχεδίου, πριν ψηφίσω, αλλά υπήρχαν και πάρα πολύ θετικά μέτρα όπως το κτηματολόγιο, είπε ακόμα η βουλευτής, ενώ αναφέρθηκε και στο ζήτημα των απεργιών: «Ως προς τις απεργίες, θεωρώ ότι δεν παύει κανείς να έχει το δικαίωμα της απεργίας, αντίθετα θεωρώ ότι είναι καλύτερο, διότι εάν υπολογίσουμε ότι θα είχαμε ένα lock out, κάτι πολύ δυσάρεστο για τους εργαζόμενους», εξήγησε.
Τέλος, αναφορικά με τη σχέση της με τον κύριο Λεβέντη, ανέφερε ότι η ίδια δεν έχει κανένα πρόβλημα και μάλιστα ευχήθηκε να είναι τρίτο κόμμα στις επόμενες εκλογές. «Δεν ξέρω, δεν έχω μιλήσει για το αν θα φύγει άλλος βουλευτής από την Ένωση Κεντρώων», είπε τέλος.

Διαψεύδει ο Μεγαλομύστακας

«Διαψεύδω κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα που διακινούνται από διάφορα Μ.Μ.Ε περί δήθεν προσάρτησής μου στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Τα αναφερόμενα είναι ψευδή, ανυπόστατα και δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Μένω πιστός στις ιδέες και τις αξίες με τις οποίες εισήλθα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Η σχέση μου με την Ένωση Κεντρώων παραμένει αρραγής», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Αναστάσιος Μεγαλομύστακας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα