Εποχή Μεσούτ Εζίλ! (Video)

Λιγότερο εμπορικός από παίκτες σαν τον Μέσι, τον Ρονάλντο και τον Ιμπραήμοβιτς, αλλά Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Δεν πετυχαίνει όσα γκολ βάζουν άλλοι μέσοι, αλλά τους έχει όλους για κολατσιό στην κατηγορία ασίστ. Προσφέρει θέαμα σπάνιας ομορφιάς που συνήθως δεν συνδέεται με την πεμπτουσία του αθλήματος, αλλά τις υπόλοιπες τέσσερις… ουσίες τις έχει ξεφτιλίσει! Τώρα που άρχισε να σκοράρει κιόλας, όλοι παραμιλάνε.

Ο Μεσούτ Εζίλ είναι ένας σπάνιος ποδοσφαιριστής. Το κοντρόλ του, η μπαλιά του, η κάθετη πάσα του, η ομαδικότητά του, η κράση του, η φαντασία του, τώρα και ο τρόπος με τον οποίο σκοράρει, οδηγούν την Άρσεναλ στο τρεμπλ! Στο ματς με τη Λουντογκόρετς έβαλε ένα γκολ απαράμιλλης ομορφιάς! Το έκανε να φαίνεται εύκολο, μα δεν ήταν. Ούτε το κοντρόλ με το οποίο έφερε την μπάλα μπροστά του ήταν αυτονόητο, ούτε το πέρασμα της μπάλας μισό χιλιοστό πάνω από το γάντι του τερματοφύλακα. Ούτε φυσικά η αλήτικη προσποίηση που έριξε δύο αμυντικούς στο έδαφος, μερικά μιλισεκόντ πριν σκοράρει.

Ο Εζίλ είναι γέννημα θρέμμα Γερμανός, αλλά η σκούφια του κρατάει από τη βόρεια Τουρκία (παππούς και γιαγιά είχαν κούρδικη καταγωγή).  Ο ίδιος λέει πως παίζει πάντα για τη νίκη, είναι αποφασιστικός και ομαδικός, επειδή έμαθε μπάλα στη Γερμανία, αλλά απέκτησε την τεχνική του κατάρτιση επειδή προέρχεται από την Ανατολή! Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει προπονητής που να μην τον λατρεύει, καθώς δύναται να παίξει σε όλες τις θέσεις των χαφ, είτε ως εξτρέμ, είτε ως εσωτερικός μέσος, δεύτερος επιθετικός, «δεκάρι», κ.τ.λ.

Πέραν του ότι έχει κατακτήσει το Μουντιάλ με την Εθνική Γερμανίας και επτά ακόμη τίτλους με τις ομάδες που έχει αγωνιστεί, ο Εζίλ έχει κερδίσει (μεταξύ πολλών ακόμη) τις εξής προσωπικές διακρίσεις: Κορυφαίος Γερμανός ποδοσφαιριστής για τις σεζόν 2011, 2012, 2013, 2015. Πρώτος σε ασίστ στην Μπουντεσλίγκα το 2009-10, στο Μουντιάλ του 2010, στο Champions League το 2010-11, στο Ισπανικό πρωτάθλημα το 2011-12, στο Euro του 2012 και στην Premier League πέρσι.

Το συμβόλαιο του Εζίλ λήγει το καλοκαίρι του 2018 όταν θα είναι 30 ετών και η Άρσεναλ μάλλον θα πρέπει να «ξηλωθεί» αν θα θελήσει να τον κρατήσει, αν και μάλλον θα δεχθεί το καλοκαίρι πολλές προτάσεις.

Δείτε κάποια ελάχιστα στιγμιότυπα από τον φανταστικό αυτό ποδοσφαιριστή:

https://www.youtube.com/watch?v=MJaDF3KSpZs

Εδώ το γκολ στη Βουλγαρία που θέλησε να το πετύχει με συγκεκριμένο – και όχι απλό – τρόπο και τα κατάφερε:

https://www.youtube.com/watch?v=Bv2JVEAWRRs

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα