“Έπρεπε να υπάρχει ανοιχτή γραμμή Σαμαρά -Τσίπρα”

«Έπρεπε να υπάρχει ανοιχτή γραμμή Σαμαρά – Τσίπρα». Αυτό απάντησε ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης  μιλώντας στον realfm 97,8,  στο ερώτημα αν σε αυτή την κρίσιμη καμπή θα έπρεπε να υπάρχει στοιχειώδης συνεννόηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Το έχω επανειλημμένως πει ότι αυτή τη στιγμή η χώρα βρίσκεται στην πιο δύσκολη φάση της 5ετούς πορείας κρίσης την οποία όλοι βιώνουμε και βλέπουμε τα αποτελέσματά της. Θα έπρεπε να υπάρχει μία στοιχειώδης συνεννόηση, θα έπρεπε να υπάρχει μία ανοιχτή γραμμή», είπε ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Και πρόσθεσε: «Διότι θα έπρεπε αφενός μεν και η κυβέρνηση να έχει τις απόψεις και τη στήριξη της αντιπολίτευσης για τη χώρα, αλλά και η αντιπολίτευση να είναι ενήμερη των εξελίξεων. Είναι ενδεχόμενο να κληθεί να κυβερνήσει και θα πρέπει να ξέρει πού βρίσκεται και τι γίνεται, για να ξέρει και τι θα λέει στον κόσμο. Διότι, αυτή την ώρα, τάζουν, υπόσχονται, λαγούς με πετραχήλια, ενώ στην πραγματικότητα βλέπουν σιγά-σιγά τα πράγματα πόσο δύσκολα είναι και πλέον ακούγονται και φωνές, από εκείνη την πλευρά, που λένε “για να δούμε”, “να τα πούμε, να τα κουβεντιάσουμε”, “να δούμε τι θα κάνουμε” και τα σχετικά».

Για τις δηλώσεις Σταθάκη

Στο ερώτημα με αφορμή τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Σταθάκη στον realfm 97,8, ο αντιπρόεδρος της Βουλής απάντησε: «Το ίδιο, όσον αφορά τη διαδικασία, έχει πει και ο κ. Θεοδωράκης, το ίδιο έχει πει και ο κ. Κουβέλης. Τώρα, όσον αφορά τον χρόνο των εκλογών ασφαλώς διαφέρουν, αλλά, κατά την άποψή μου, αν θα ξεκινήσει μία συζήτηση μεταξύ του πρωθυπουργού και της αξιωματικής αντιπολίτευσης πιστεύω ότι μπορεί να καταλήξει σε κάποια λύση, τέτοιου τύπου.

Αυτή τη στιγμή, χρειάζεται η χώρα μια κάποια περίοδο σταθερότητας την οποία θα προσφέρει η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αν θα είναι 5, 7, 10 ή 12 μηνών είναι ένα ζήτημα, το οποίο μπορεί να διαπραγματευτεί η κυβέρνηση μαζί με την αντιπολίτευση. Είναι χρήσιμο να γίνει συζήτηση».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα