Επτά οι τηλεοπτικές άδειες αποφάσισε το ΕΣΡ

Επτά είναι οι τηλεοπτικές άδειες οι οποίες θα δοθούν, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).

Μετά από μακρά έκτακτη συνεδρίαση, το ΕΣΡ κατέληξε στον αριθμό των επτά αδειών, και αμέσως μετά τα μέλη της Ανεξάρτητης Αρχής ενημέρωσαν για την απόφασή τους τον αρμόδιο υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά, ο οποίος την χαρακτήρισε ως «ένα πρώτο σημαντικό βήμα στο δρόμο για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, η οποία έχει καθυστερήσει δεκαετίες, στερώντας από το Δημόσιο χρήματα τα οποία έπρεπε να έχουν εισπραχθεί».

«Η ανεξάρτητη αρχή μπορεί και οφείλει πλέον να προχωρήσει τάχιστα τη διαδικασία και να εξασφαλίσει το τίμημα, το οποίο το δημόσιο δικαιούται να εισπράξει. Ο τρόπος είναι γνωστός» συνέχισε ο κ. Παππάς για να καταλήξει σε επικρίσεις για την αντιπολίτευση, λέγοντας ότι «τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης περί απεριόριστου αριθμού αδειών ανήκουν πλέον στο καλάθι των αχρήστων, οριστικά».

Ο κ. Παππάς δεν είπε τίποτα ωστόσο για τον χρόνο που χάθηκε εξαιτίας του αντισυνταγματικού νόμου που ο ίδιος εισηγήθηκε και ψήφισε η κυβερνητική πλειοψηφία, ούτε για τον διαγωνισμό φιάσκο, ο οποίος κατέπεσε μετά την απόφαση του ΣτΕ. Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος Παππά, βάσει του οποίου είχε γίνει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες τον περασμένο Σεπτέμβριο προέβλεπε τέσσερις άδειες, και είχε στηριχθεί σε μελέτη του Ινστιτούτου της Φλωρεντίας, η οποία βεβαίως δεν έγινε αφιλοκερδώς!.

Αύριο πάντως, ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς αναμένεται να υπογράψει την απόφαση για τις επτά τηλεοπτικές άδειες.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα