“Επώδυνος ο συμβιβασμός για τους πλειστηριασμούς”

Στην παραδοχή ότι η συμφωνία που επετεύχθη ανάμεσα στην κυβέρνησβ και τους δανειστές στο θέμα των πλειστηριασμών είναι επώδυνη προχώρησε ο Γιώργος Βαρεμένος που μεταξύ άλλων τόνισε ότι “υπήρξε βολονταρισμός από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν στο ζήτημα των πλειστηριασμών αλλά όχι συνειδητή παραποίηση”.

«Πιστεύω ότι με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο η πρώτη κατοικία θα προστατευτεί, σε ότι αφορά τους οφειλέτες οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν. Από κει και πέρα τι θα γίνει με τα επιχειρηματικά δάνεια κ.λπ. είναι ένα άλλο θέμα. Σας λέω για την πρώτη κατοικία γιατί και οι δανειστές έχουν δηλώσει ότι σκοπός τους δεν είναι η απαλλοτρίωσή της, αλλά να επικρεμάται μια πειστική απειλή. Βέβαια αυτή η απειλή στην περίπτωση της Ελλάδας είναι πραγματικότητα σε ένα μεγάλο ποσοστό», τόνισε αρχικά μικλώντας στον Real fm  ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής.

Για την επισήμανση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά είχε τη ρητορική “κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη” ο αντιπρόεδρος της Βουλής ανέφερε: «Οτι υπήρξε ένας βολονταρισμός στο παρελθόν δεν υπάρχει αμφιβολία περί αυτού. Οχι συνειδητή παραποίηση, αυτό θέλω να το διευκρινίσω, ότι και να σημαίνει αυτό. Υπήρξε ένας τέτοιος βολονταρισμός, μια ερμηνεία της πραγματικότητας με βάση τη θέληση να την υπερβούμε. Αυτό είχε παρενέργειες. Δεν το παραγνωρίζω. Τώρα όμως οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί είμαστε όλοι, και όταν λέω όλοι δεν εννοώ μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει τη βασική ευθύνη, αλλά οι πάντες επωμιζόμαστε με το μεγάλο καθήκον να βγάλουμε τη χώρα από τη στενωπό. Πως ερμηνεύεται αυτό στην περίπτωση της αντιπολίτευσης; Να συμβάλλει με προτάσεις».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα