Επώνυμοι ενάντια στην κρίση: Ποιοι έγιναν εστιάτορες,ζαχαροπλάστες,dj

ΤΩΝ ΦΡΟΝΙΜΩΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΠΙΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

 

Της Σπυριδούλας Κάμπου Ζαράγκα

Πολλοί είναι οι εκπρόσωποι της εγχώριας showbiz παράλληλα με τη βασική τους ενασχόληση συμπληρώνουν το εισόδημά τους απασχολούμενοι άλλοι ως dj κι άλλοι ως εστιάτορες ή ζαχαροπλάστες!

Με την οικονομική κρίση να έχει πλήξει όλα τα επαγγέλματα, πολλοί είναι οι επώνυμοι που έκαναν επαγγελματική στροφή 180 μοιρών. Παράλληλα με τις καλλιτεχνικές τους υποχρεώσεις, θέλοντας να εξασφαλίσουν ένα πιο σίγουρο μέλλον από οικονομικής άποψης για τους ίδιους και την οικογένειά τους, φρόντισαν τα κομποδέματά τους να τα επενδύσουν σε μία επιχειρηματική δραστηριότητα που θα τους εξασφαλίζει ένα μεγαλύτερο μηνιαίο εισόδημα. Άνοιξαν μπαρ, φούρνους, beach bar, ζαχαροπλαστεία και τράβηξαν νέους επαγγελματικούς ορίζοντες!

 

Οι περιζήτητοι Dj!

Πολλοί είναι εκείνοι που ανεβαίνουν στα decks παίζοντας μουσική ως άλλοι Dj και δίνοντας στον κόσμο τη δυνατότητα να τους απολαύσει σε έναν διαφορετικό ρόλο. Ηθοποιοί, μοντέλα, παρουσιαστές, ανταποκρίνονται έναντι αδράς αμοιβής, να δώσουν τον ρυθμό σε κλαμπς σε όλη την Ελλάδα, σε κοσμικά event αλλά και πάρτι εγκαινίων καταστημάτων. Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος, η Εύη Αδάμ, η Έλλη Παπαγγελή, η Ναταλία Δραγούμη, ο Γιάννης Σπαλιάρας, η Ιωάννα Παππά είναι μερικοί από αυτούς που είναι οι δημοφιλέστεροι για τη θέση αυτή!

 

Οι εστιάτορες

Από τους πρώτους διδάξαντες ήταν ο Γιάννης Τσιμιτσέλης, που πριν από μερικά χρόνια άνοιξε το πρώτο του καφέ-μπαρ στην περιοχή των νοτίων προαστίων. Ο δημοφιλής ηθοποιός σιγά-σιγά επέκτεινε τις επιχειρήσεις τους, ανοίγοντας ένα δεύτερο μαγαζί, beach bar αυτήν τη φορά στην περιοχή του Ξυλόκαστρου, όπου περνάει πολλές ώρες, σερβίροντας μέχρι και καφέδες. Κάτι ανάλογο κάνει και ο Σάββας Πούμπουρας στην Άνδρο, που απέχοντας ως παρουσιαστής από την τηλεόραση άνοιξε το δικό του παραθαλάσσιο στέκι στο νησί, όπου το μενού περιλαμβάνει γευστικά εδέσματα και παράξενα κοκτέηλ από τα χεράκια του. Ιδιοκτήτες bar restaurant έγιναν και ο Κώστας Κόκλας και ο Άλκης Κούρκουλος που άνοιξαν από κοινού το «Βar the Theatre» στη Στοά Σπηρομήλιου. Ο Γιώργος Παρτσαλάκης, λόγω καταγωγής, εδώ και δύο χρόνια διατηρεί το δικό του μεζεδοπωλείο με κρητικές γεύσεις στα νότια προάστια όπου γίνεται το αδιαχώρητο από τον κόσμο.

Στον χώρο της εστίασης δραστηριοποιείται εδώ και ένα χρόνο η Ναταλία Δραγούμη μαζί με τον σύζυγό της Έντι Ρόμπερτς, όπου η εταιρεία τους αναλαμβάνει τη διαμόρφωση των υγιεινών μενού για τις καντίνες πολλών σχολείων. Η Μαριάντα Πιερίδη, με τη σειρά της, σε λίγο καιρό θα δηλώνει και επίσημα εστιατόρισσα, αφού μαζί με τον σύντροφό της, που είναι γνωστός σεφ, ετοιμάζουν ένα restaurant για απαιτητικούς και gourmet πελάτες.

 

Εδώ η καλή φουρνάρισσα

Μην απορήσετε αν δείτε την Έλλη Αγγελιδάκη να σας πουλάει το ψωμί στον φούρνο Miller στη Γλυφάδα. Η γυμνάστρια μαζί με τον σύζυγό της Γιάννη αποφάσισαν να επενδύσουν τα χρήματά τους σε έναν all day baker, που λειτουργεί όλη την ημέρα με καταπληκτικά φαγητά, διατροφικά εδέσματα και πολλά γλυκά. Η ίδια περνάει πολλές ώρες στο μαγαζί αφού εργάζεται εκεί αλλά και υποδέχεται τους επώνυμος φίλους της.

 

Γλυκές αλχημείες από την Άντα

Μπορεί να απέχει από σίριαλ και θεατρικές παραστάσεις, παρ’ όλα αυτά η Άντα Λιβιτσάνου κατάφερε να κάνει πραγματικότητα ένα από τα μεγαλύτερα όνειρά της. Εδώ και ενάμιση χρόνο λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία στη Γλυφάδα το ζαχαροπλαστείο της, «Addas Little Kitchen», όπου δημιουργεί special παιδικές τούρτες και cup cakes για τους λιλιπούτειους φίλους της.

 

«Μοδίστρες» με ονοματεπώνυμο

Είτε πιάνει το χέρι τους είτε όχι στην κοπτοραπτική και τη σχεδίαση ρούχων και αξεσουάρ, πολλές είναι οι ηθοποιοί και οι παρουσιάστριες που έχουν αποκτήσει τη φίρμα που φέρει το όνομά τους. Με την υπογραφή τους λοιπόν στην αγορά κυκλοφορούν ρούχα by Κατερίνα Καινούργιου, Σίσσυ Χρηστίδου, Σταματίνα Τσιμτσιλή, Υβόννη Μπόσνιακ, Μαρία Κορινθίου και μαγιό με το brand name της Ελεονώρας Μελέτη.

 

Εξαγωγές ελληνικών προϊόντων

Μεγάλα ανοίγματα από Έλληνες ελαιοπαραγωγούς και μελισσουργούς γίνονται στο εξωτερικό, και πίσω από αυτά κρύβονται πολλά λαμπερά ονόματα. Το δικό του μέλι αλλά και προϊόντα μελισσοκομικής δημιουργεί και εξάγει τα τελευταία χρόνια ο Γιώργος Σεϊταρίδης. Με το λάδι και την ιδιότητα της ελαιοπαραγωγού ασχολείται η πρωταγωνίστρια του σίριαλ «Το νησί» Κατερίνα Μισιχρόνη, ενώ τις διαδικασίες έχει ξεκινήσει και ο Αλέξης Γεωργούλης για να το διοχετεύσει στην Αμερική.

 

Σάββας Πούμπουρας

sabs mpou

 

Δημήτρης Ουγγαρέζος

IMG_6682 (1)

 

Εύη Αδάμ

6007_EVI_ADAM_872016 (1)

 

Άντα Λιβιτσάνου

10313543_758563737510882_5102085856120725426_n

 

Ναταλία Δραγούμη

10341690_288614717966024_7815488252097200518_n

 

Γιώργος Σεϊταρίδης

13528816_10208044989255826_1997518324123338786_n

 

Έλλη Αγγελιδάκη

12910107_844741438984667_1024528642_n

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα