ΕΡΤ: «Μας υποχρεώνει ο νόμος να προβάλουμε τη δραστηριότητα (και) της Χρυσής Αυγής»

Ανακοίνωση με την οποία απαντά στις αιτιάσεις διαφορών ότι η ΕΡΤ εξακολουθεί να αναμεταδίδει ναζιστικές φιέστες της Χρυσής Αυγής εξέδωσε σήμερα Τετάρτη (23/11) η διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης.

Όπως υπογραμμίζουν οι επικεφαλής της, η ΕΡΤ υποχρεούται από την κείμενη νομοθεσία περί πολυφωνίας να καλύπτει τη δραστηριότητα όλων ανεξαιρέτως των κοινοβουλευτικών κομμάτων, χωρίς να έχει την οιανδήποτε δυνατότητα παρέμβασης επ’ αυτών.

Ειδικότερα για την προβολή των δράσεων της Χρυσής Αυγής, στην Αγία Παρασκευή εξηγούν ότι «το ΕΣΡ με τις υπ’ αριθμ. 290 και 299/17.09.15 αποφάσεις του επέβαλε στην ΕΡΤ τη διοικητική κύρωση της συστάσεως, επειδή έκρινε ότι δεν προέβαλε τις θέσεις της Χρυσής Αυγής, όπως επιβάλλει η αρχή της αναλογικής ισότητας. Οι εν λόγω αποφάσεις είναι ανηρτημένες στη Διαύγεια προς ενημέρωση κάθε ενδιαφερομένου».

Μάλιστα η διοίκηση της ΕΡΤ στέκεται στην αντίφασης που δημιουργείται μεταξύ του ως άνω περιγραφομένου πλαισίου και της πρόβλεψης στον ιδρυτικό νόμο της ΕΡΤ περί μη προβολής από αυτήν ρητορικής ρατσιστικού ή φυλετικού μίσους (άρθρο 3 του Ν. 4173/2013, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με τον Ν. 4324/2015), και έκανε γνωστό ότι «η διοίκηση της εταιρείας απηύθυνε εκ νέου ερώτημα προς το ΕΣΡ, προκειμένου αυτό να γνωμοδοτήσει επί της δέουσας διαχείρισης του εν λόγω θέματος».

Για την ιστορία να πούμε ότι στο γραφείο του πρόεδρου της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή έχει φτάσει επιστολή (σ.σ. έχει κοινοποιηθεί και στον διευθύνοντα σύμβουλο Λάμπη Ταγματάρχη) την οποία υπογράφουν η αναπληρώτρια καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Βασιλική Γεωργιάδου, ο αντιδήμαρχος Αθηναίων, Λευτέρης Παπαγιαννάκης, ο τέως γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κωστής Παπαϊωάννου, και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Δημήτρης Χριστόπουλος.

Με την επιστολή αυτή ζητούν από την ΕΡΤ και τη διοίκησή της να επανεξετάσουν τη στάση τους απέναντι στη Χρυσή Αυγή και να πρωτοστατήσουν στην απομόνωση της οργάνωσης και του ρατσιστικού της λόγου, μη αναμεταδίδοντας κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα