«Ετοιμάζετε νέο μνημόνιο»

Για «υποσχέσεις που οδηγούν σε νέο μνημόνιο, καταστρέφοντας τη μεσαία τάξη που άντεξε την κρίση» κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα, η Νέα Δημοκρατία. «Με την εξαγγελία του Αλέξη Τσίπρα για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και αντικατάστασή του από Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, επειδή ο λογαριασμός δεν βγαίνει, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει να τετραπλασιάσει τον φόρο ακινήτων για τη μεσαία τάξη» ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.

«Γι’ αυτό και η ΠΟΜΙΔΑ χαρακτηρίζει παράδεισο τον ΕΝΦΙΑ απέναντι στο ΦΜΑΠ του ΣΥΡΙΖΑ. ‘Αλλωστε ο στενός του συνεργάτης και στέλεχος του οικονομικού του επιτελείου Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν κρύβει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αυξήσει τους φόρους στο σύνολο των εισοδημάτων και της περιουσίας με ανώτατο συντελεστή 50%!» πρόσθεσε.

Τότε, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας, που συμμετείχε στο πάνελ της εκπομπής στο Action 24, ρώτησε τον κ. Τσακαλώτο αν κάνει λόγο για περισσότερους φόρους για να πάρει την απάντηση: «Βεβαίως, σε ένα σημείο, αλλά με διεύρυνση της φορολογικής βάσης και να πληρώνουν όλοι κατά το Σύνταγμα».

Και πρόσθεσε: «Υπάρχει ένα μοντέλο που λέει φορολογούμε παραπάνω και έχουμε περισσότερες συλλογικές υπηρεσίες. Υπάρχει ένα άλλο μοντέλο – το νεοφιλελεύθερο – που λέει θα έχουμε λιγότερους φόρους και λιγότερες υπηρεσίες και ο κόσμος θα ξοδεύει όπως θέλει τα λεφτά του. Εσείς ανακαλύψατε αυτό που δεν υπάρχει στην κοινωνική επιστήμη: υψηλούς φόρους και θα έχουμε χαμηλές υπηρεσίες».

Ο Σταμάτης

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, με αφορμή την ανακοίνωση της Κουμουνδούρου σχετικά με την μετάθεση πληρωμής των εγγυημένων από το κράτος τραπεζικών ομολόγων.

Ο κ. Σταμάτης στη δήλωσή του χαρακτηρίζει τους συντάκτες της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ «άσχετους» και «αδίστακτους» οι οποίοι όπως λέει «Προσπαθώντας να πείσουν ότι “λεφτά υπάρχουν” για τη ρευστότητα των τραπεζών, ισχυρίζονται ότι η πληρωμή των ομολόγων των τραπεζών αξίας 20 δις που λήγουν τον Μάρτιο, μπορεί να παραταθεί για αργότερα».

Σύμφωνα με τον κ. Σταμάτη πρόκειται για μια απόφαση ρουτίνας της ΕΕ και όχι της ΕΚΤ, όπως συμβαίνει ανά εξάμηνο από το 2008. «Το αν τα ομόλογα αυτά τελικά γίνονται αποδεκτά από την ΕΚΤ ή όχι, αποτελεί ανεξάρτητη απόφαση της ΕΚΤ» καταλήγει ο κ. Σταμάτης.

Την ίδια ώρα πάντως πολλά στελέχη της ΝΔ πιέζουν τον Αντώνη Σαμαρά για μία τηλεμαχία έστω και την τελευταία ώρα, προκειμένου να φανεί η γύμνια του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ διατηρούν αποστάσεις από την προεκλογική τακτική που έχει επιλέξει το Μαξίμου και η Συγγρού.

Μ.Κ.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα