Ευρωκοινοβούλιο vs Ρωσίας για Κριμαία-στρατεύματα στα ουκρανικά σύνορα

Tο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν αναγνωρίζει την «παράνομη» κατοχή της Κριμαίας από τη Ρωσία, την οποία καλεί να αποσύρει τα στρατεύματά της από τα σύνορα της Ουκρανίας, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς τόνισε πως το ευρωπαϊκό θεσμικό όργανο υποστήριξε επανειλημμένα την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας σε πολλά πρόσφατα ψηφίσματα που ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία. Επαίνεσε, μάλιστα, τις προσπάθειες της κυβέρνησης της Ουκρανίας να ξεπεράσει τα προβλήματα και να εδραιώσει την εξουσία της.

Χαιρέτισε επίσης την ανακοίνωση από το Συμβούλιο της ΕΕ τόσο της μακροοικονομικής βοήθειας προς την Ουκρανία όσο και των μονομερών εμπορικών προτιμήσεων της ΕΕ, που ενέκρινε ήδη το Κοινοβούλιο στις 3 Απριλίου και που θα συμβάλουν στην ενίσχυση της ουκρανικής οικονομίας.

Οι ευρωβουλευτές θα παρακολουθήσουν τις εκλογές της Ουκρανίας ως παρατηρητές στις 25 Μαΐου – εκλογές για τις οποίες ο κ. Σουλτς ελπίζει ότι θα είναι ελεύθερες και δίκαιες και ότι θα σηματοδοτήσουν ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Ουκρανίας ως «ελεύθερου, σύγχρονου και δημοκρατικού κράτους».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα