Ευρωμπάσκετ… tour αποφάσισε η FIBA για το 2017!

Τουρκία, Φινλανδία, Ισραήλ, Ρουμανία… Μη βιαστείτε. Δεν πρόκειται για πρόγραμμα tour της Μεσογείου, αλλά για τις χώρες που θα συνδιοργανώσουν την τελική φάση του Ευρωμπάσκετ, το 2017, ενώ το Final four θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη.

Οι τέσσερις όμιλοι θα φιλοξενηθούν σε Τουρκία, Φινλανδία, Ισραήλ και Ρουμανία, με την τελική φάση (από τους «16» μέχρι και τον τελικό) να φιλοξενείται στην Κωνσταντινούπολη. Η φάση των ομίλων της Τουρκίας θα γίνει στο «Αμπντί Ιπεκτσί» της Κωνσταντινούπολης, ενώ η τελική φάση στο «Σινάν Ερντέμ». Από τις χώρες που είχαν καταθέσει υποψηφιότητα δεν επελέγη μόνο η Πολωνία, που είχε φιλοξενήσει ολόκληρη τη διοργάνωση μόλις το 2009.

Η Τουρκία θα είναι οικοδέσποινα για τρίτη φορά, μιας και πριν το 2001 είχε τον ίδιο ρόλο το 1959. Η Φινλανδία φιλοξενεί Ευρωμπάσκετ για δεύτερη φορά και 50 χρόνια μετά την πρώτη, ενώ Ισραήλ και Ρουμανία για πρώτη φορά.

Υπενθυμίζεται πως φέτος το Ευρωμπάσκετ έγινε σε Γαλλία (Μονπελιέ), Γερμανία (Βερολίνο), Λετονία (Ρίγα) και Κροατία (Ζάγκρεμπ), με τη Λιλ να φιλοξενεί την τελική φάση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα