Ταξιδιωτικός ρατσισμός εις βάρος των Ελλήνων

Ταξιδιωτικό ρατσισμό βιώνουν οι Έλληνες που ταξιδεύουν στην Γερμανία. Η ταλαιπωρία που έχουν υποστεί είναι μεγάλη, αφού έχουν μπει σε καθεστώς «ειδικής εποπτείας» όσοι  ταξιδεύουν αεροπορικώς προς την πολυπληθέστερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Πιο συγκεκριμένα, με μία σαφή καταστρατήγηση των αρχών της συμφωνίας Σένγκεν, το γερμανικό Υπουργείο Εσωτερικών “ξεσκονίζει” τους ταξιδιώτες από την Ελλάδα.

Η εν λόγω απόφαση ελήφθη έπειτα από διαβουλεύσεις μεταξύ των Υπουργείων Εσωτερικών στην Αυστρία, την Δανία, την Σουηδία και στην Νορβηγία. Παρά την ΝΟΤΑΜ διαμαρτυρίας που διαβιβάστηκε στις γερμανικές Αρχές, η κυβέρνηση του Βερολίνου επιμένει πως οι έλεγχοι σε ταξιδιώτες από ελληνικό έδαφος είναι επιβεβλημένοι, διότι παρατηρήθηκε το 2017 μεγάλη εισροή παράνομων ταξιδιωτών που προέρχονταν από την Ελλάδα στην Γερμανία.

Πιο συγκεκριμένα, από τις αρχές του έτους έως και τα τέλη Οκτωβρίου διαπιστώθηκαν 1.000 παράνομες αφίξεις.

Τι περιλαμβάνουν τα μέτρα

Τα μέτρα που υιοθετήθηκαν από τις 12 Νοεμβρίου θα ισχύουν για ένα εξάμηνο και αφορούν στα χερσαία σύνορα Γερμανίας-Αυστρίας και στις αφίξεις από την Ελλάδα στα γερμανικά αεροδρόμια.

Η εν λόγω απόφαση ελήφθη έπειτα από διαβουλεύσεις μεταξύ των Υπουργείων Εσωτερικών στην Αυστρία, την Δανία, την Σουηδία και στην Νορβηγία. Παράλληλα, μέσω υπομνημάτων έχουν ενημερωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ο πρόεδρος της Ευρωβουλής καθώς και οι υπουργοί Εσωτερικών όλων των χωρών-μελών της Σένγκεν.

Σύμφωνα με πηγές των ελληνικών Αρχών, από την ημέρα εφαρμογής του μέτρου έως και χθες έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 33.000 έλεγχοι επιβατών, εκ των οποίων συνελήφθησαν 20.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι εντατικοί έλεγχοι συμπίπτουν και με την έναρξη της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όπου οι αγορές βάζουν τα γιορτινά τους σε όλες τις γερμανικές πόλεις που θα μπορούσαν να γίνουν στόχος τζιχαντιστών.

Η Γερμανία απεύχεται ένα χτύπημα, πόσω μάλλον στην καρδιά των εορτών, και για αυτόν τον λόγο εντατικοποιεί τις αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό τζιχαντιστικών πυρήνων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα