Ευχάριστος ο Ολυμπιακός κόντρα στην Κύμη

Σίγουρα ο αντίπαλος δεν προσφέρεται για χρήσιμα συμπεράσματα, καθώς η Κύμη είναι μία νέα ομάδα (13 μετεγγραφές), αμοντάριστη και άπειρη, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν πραγματικά απολαυστικός (ιδίως στο πρώτο ημίχρονο) στη Χαλκίδα, νίκησε με 56-85 και απέδειξε πως έχει ένα σχετικό βάθος στον πάγκο, που είναι και το ζητούμενο εν όψει των συνεχόμενων αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ απουσίαζαν πάλι τρία βασικά στελέχη, ο Σπανούλης, ο Παπανικολάου και ο Τιλί, και τραυματίστηκε ο Βαγγέλης Μάντζαρης στα μισά του αγώνα (με αποτέλεσμα να έχει ένα κενό διάστημα ο Ολυμπιακός από το 20’ μέχρι το 25’), η ομάδα έδειξε να στέκεται στο ύψος της και να παίζει θεαματικό και απρόβλεπτο μπάσκετ, χαλαρώνοντας αμυντικά μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Στα θετικά για τους «ερυθρόλευκους» η εμφάνιση του Τόμπσον και η εξαιρετική παρουσία του Τολιόπουλου που δείχνει να αποτελεί μέλος της εξίσωσης για τον Σφαιρόπουλο. Στα αρνητικά, φυσικά, ο τραυματισμός του Μάντζαρη που χτύπησε στο μεγάλο δάκτυλο του αριστερού του ποδιού και θα πρέπει να εξεταστεί για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα της κατάστασης. Προβλημάτισε, επίσης, ο Ρόμπερτς, ο οποίος δεν δείχνει μέχρι στιγμής ικανός να βοηθήσει πραγματικά τον Ολυμπιακό, ενώ ο Στρέλνιεκς έμεινε μεν χαμηλά στους πόντους, αλλά δεν πήρε προσπάθειες και προτίμησε να ασχοληθεί με τη δημιουργία. Πρίντεζης και Μιλουτίνοφ στο ύψος τους, άστοχος από το τρίποντο, αλλά γεμάτος ενέργεια ο Αγραβάνης και τέλος θετική παρουσία του νεαρού Αρσενόπουλου στα λίγα λεπτά που πήρε προς το φινάλε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα