“Εφιάλτης η υπερήφανη διαπραγμάτευση”

Ολομέτωπη είναι η μεταπασχαλινή επίθεση που πραγματοποιεί το Ποτάμι κατά της κυβέρνησης. Τόσο για την έκθεση του ΔΝΤ, που καταρρίπτει το κυβερνητικό αφήγημα, όσο και για τα όσα είπε ο Χρήστος Σπίρτζης για το μποτιλιάρισμα στις εθνικές οδούς.

Κατ’ αρχάς το θέμα της διαπραγμάτευσης το σχολίασε με ανάρτησή του στο Twitter ο Σταύρος Θεοδωράκης, όπου τόνισε πως “η υπερήφανη διαπραγμάτευση καταντάει εφιάλτης. Κενό 2,7 δισ. ευρώ βλέπει το ΔNT το ’18. Κάποιος να σκουντήσει την κυβέρνηση να αλλάξει πλευρό».

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Τσιόδρας, με αφορμή το non paper του Μαξίμου για το πρωτογενές πλεόνασμα, αναφέρει σε δήλωσή του ότι αυτό προέρχεται από τον στραγγαλισμό της οικονομίας και την υπερφορολόγηση. Αναλυτικά η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του Ποταμιού είναι:

«Η κυβέρνηση, με ένα από τα γνωστά της non paper, επαίρεται για την υπεραπόδοση σχεδόν κατά 7 φορές πάνω από την πρόβλεψη του 0,5% (στο 3,3%), των στόχων για το πρωτογενές πλεόνασμα και ισχυρίζεται ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα για το 2018. Η κυβέρνηση παραβλέπει όμως το γεγονός ότι τα πλεονάσματα αυτά προέρχονται από την υπερφορολόγηση των πολιτών και τον στραγγαλισμό της οικονομίας με την αφαίρεση επιπλέον περίπου 6 δισ. από την αγορά.  Δυστυχώς για το 2017 ουδείς πλέον, πλην της ίδιας στο εσωτερικό και το εξωτερικό, προβλέπει ότι θα πιαστούν οι αναπτυξιακοί στόχοι για 2,7% που αποτελεί τη βάση υπολογισμού των μέτρων που συζητούνται. Άρα ο φαύλος κύκλος ύφεσης-μέτρων θα διαιωνίζεται. Η ανάπτυξη –που είναι ο μόνος τρόπος για τη μείωση της ανεργίας και για την αύξηση του πλούτου– δεν είναι στις κυβερνητικές προτεραιότητες. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επιμένουν να στύβουν όσους έχουν απομείνει να παράγουν. Αλλά κι αυτοί πόσο θα αντέξουν να πληρώνουν;»

Ο Σπίρτζης

Τα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της επιστροφής των εκδρομέων του Πάσχα είναι γνωστά. Ακόμη και τις εικόνες προσπάθησε να διαψεύσει ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης κάνοντας λόγο για μονταζιέρα.

Το Ποτάμι άδραξε την ευκαιρία και με μία άκρως επιθετική και ειρωνική ανακοίνωση όχι μόνο απαντά στον Σπίρτζη, αλλά αφήνει αιχμές και για αδιαφάνεια εκ μέρους του. Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ποταμιού: “Ναι, κύριε Σπίρτζη μου. Δίκιο έχετε. Αυτοί που γκρινιάζουν για τα μποτιλιαρίσματα στην Ιονία οδό είναι οι επαρχιώτες. Οι κοσμογυρισμένοι(;) –όπως εσείς και οι συνάδελφοί σας υπουργοί– γνωρίζουν ότι μποτιλιαρίσματα έχει και στο Λος Άντζελες, το Παρίσι, το Λονδίνο… Μην ασχολείστε όμως με την πλέμπα. Στο ύψος σας εσείς. Με τις κορδέλες σας, τους εργολάβους σας, τις εκπτώσεις σας, τις κατατμήσεις σας, τις απευθείας αναθέσεις σας, τα βοσκοτόπια σας…”

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα