Ζητάει δώδεκα ομάδες η NOVA!

Η NOVA επανήλθε με κάθε επισημότητα στην πρόταση που έκανε προ ημερών και σε συνάντηση που είχε με ιθύνοντες της Super League πρότεινε πρωτάθλημα 12 ομάδων με στόχο την κατακόρυφη αύξηση της ανταγωνιστικότητας!

Οι υπεύθυνοι του τηλεοπτικού χορηγού του πρωταθλήματός μας ισχυρίζονται πως το προϊόν είναι… ξεφτισμένο, καθώς ο πρωταθλητής κρίνεται νωρίς και το ενδιαφέρον περιορίζεται, κάτι που προφανώς δε συμφέρει καθόλου την εταιρία.

Ένα πρωτάθλημα 12 ομάδων είναι σαφώς πιο ταιριαστό στο ελληνικό ποδόσφαιρο, προφανώς και θα αυξήσει το ενδιαφέρον και τις διαφημίσεις, σε βάθος χρόνου θα είναι προς το συμφέρον των ομάδων που θα μετέχουν, αλλά θα ενοχλήσει σίγουρα κάποιες «μικρομεσαίες» ομάδες που δε θα χωράνε στη Super League.

Προφανώς οι δώδεκα ομάδες υποχρεώνουν ένα διαφορετικό τρόπο διεξαγωγής, ενδεχομένως τεσσάρων γύρων. Στην Κύπρο για παράδειγμα διεξάγονται δύο γύροι των ένδεκα αγωνιστικών και στη συνέχεια χωρίζονται οι ομάδες ανά έξι και διεξάγονται δύο μίνι πρωταθλήματα δέκα επιπλέον αγωνιστικών. Συνολικά διεξάγονται 32 αγωνιστικές με έξι αγώνες ανά αγωνιστική.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα