Ζητάει και τα ρέστα από τους Δικαστές ο Κοντονής

Η κυβέρνηση έχει αποδείξει την απόλυτη εμπιστοσύνη της στους Έλληνες δικαστές, τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, σε δηλώσεις που έκανε στο πλαίσιο της εκδήλωσης-συμβολικής κατεδάφισης του εξωτερικού τοίχου των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

Εκεί λοιπόν, στον Κορυδαλλό, ο υπουργός Δικαιοσύνης μίλησε για «ανυπόστατες και αόριστες κατηγορίες» που κατά τον ίδιο «στηρίζονται σε συνωμοσιολογικά σενάρια».

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με τις δηλώσεις που έκανε τη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΣτΕ και αρχαιότερος Δικαστής της χώρας, Νικόλαος Σακελλαρίου, για «απρόκλητες επιθέσεις κατά της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της» και «απαράδεκτη αντιπαράθεση» κυβέρνησης – Δικαιοσύνης, ο κ. Κοντονής είπε:

«Όλοι όσοι πολύ εύκολα εκδίδουν ανακοινώσεις και παρομοιάζουν τη χώρα μας με άλλες χώρες όπου καταπατώνται τα ανθρώπινα δικαιώματα προσφέρουν κάκιστη υπηρεσία στην Δικαιοσύνη και στην υπόθεση της εμπιστοσύνη στην εμπιστοσύνη των πολιτών στη Δικαιοσύνη και στη διεθνή θέση της χώρας».

Έφτασε μάλιστα στο σημείο να καλέσει τους Δικαστές σε «αυτοσυγκράτηση», υποστηρίζοντας ότι «επειδή οι ώρες που μεσολάβησαν μπορεί κάποιους να τους έκαναν σοφότερους να ανακαλέσουν κατηγορίες που είναι ανυπόστατες, είναι αόριστες και στηρίζονται σε συνωμοσιολογικά σενάρια».

Ισχυρίστηκε τέλος ότι «η  κυβέρνηση έχει αποδείξει την απόλυτη εμπιστοσύνη της στους Έλληνες δικαστές εμπράκτως, εμπράκτως το τονίζω, υποστηρίζοντας και θεσμικά αιτήματα και κλαδικά αιτήματα των Ελλήνων δικαστών και αυτό θα συνεχίσει να κάνει γιατί αντιμετωπίζει με αίσθημα εμπιστοσύνης το σύνολο των λειτουργών της Δικαιοσύνης, οι οποίοι σε συνθήκες δύσκολες επιτελούν το έργο τους».

ΝΔ: Η Δικαιοσύνη είναι Πυλώνας της Δημοκρατίας. Δεν είναι θεσμικό εμπόδιο

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών χαρακτήριζε «απαράδεκτες» δηλώσεις του πρωθυπουργού και υπουργών που «βάλλουν απροκάλυπτα εναντίον της Δικαιοσύνης και των Ελλήνων Δικαστών», με στόχο, όπως είπε «να απομειώσουν την αξιοπιστία του Θεσμού, υπονομεύοντάς τον».

«Ας καταλάβει ο κ. Τσίπρας ότι η Δικαιοσύνη, ο τρίτος πυλώνας του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, δεν είναι “θεσμικό εμπόδιο”. Η Δικαιοσύνη είναι το καταφύγιο των αδυνάμων, ο τελικός εγγυητής των ατομικών δικαιωμάτων, ο θεματοφύλακας του Συντάγματος, ο προστάτης απέναντι στις κυβερνητικές αυθαιρεσίες», τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Ο κ. Κικίλιας κάλεσε τέλος όλους τους Έλληνες πολίτες και όλα τα δημοκρατικά κόμματα «να ενωθούν και να αντισταθούν, απέναντι σε όσους περιφρονούν το Σύνταγμα και υπονομεύουν την δημοκρατική ομαλότητα.  Δε θα επιτρέψουμε σε αυτούς που χύνουν δηλητήριο διχασμού στην ελληνική κοινωνία, να διασαλέψουν την δημοκρατική τάξη και την ευρωπαϊκή προοπτική της πατρίδας μας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα