Ζητείται συναίνεση… και για τα γήπεδα!

Η αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στη χώρα επιφέρει αλλαγές και στα δεδομένα που υπήρχαν στις υποθέσεις των γηπέδων του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ. Δύο χρόνια προβλήματα, τα οποία επιβάλλεται να επιλυθούν το συντομότερο δυνατό…

Οι δύο μεγάλοι σύλλογοι της Αθήνας αναμένουν την επίσημη τοποθέτηση της Κυβέρνησης που θα προκύψει, με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ να πρωτοστατεί μετά και τη λαϊκή ετυμηγορία. Τα πολιτικά στελέχη έχουν εκφράσει κατ’ επανάληψη τις απόψεις τους, υποστηρίζοντας πως σαφώς και πρέπει να δοθεί λύση και στις δύο περιπτώσεις, πάντα μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας. «Τώρα θα αποδειχθούν οι προθέσεις του καθενός», υποστηρίζουν στον Παναθηναϊκό, ενώ στην ΑΕΚ περιμένουν μία… συναινετική λύση στο θέμα της έκτασης που θα δοθεί στη Νέα Φιλαδέλφεια και υπό ποιους όρους.

Η νέα Κυβέρνηση θα κληθεί να ασχοληθεί και με τη συγκεκριμένη «καυτή πατάτα», η οποία… καίει εδώ και χρόνια και για τις δύο ομάδες. Ο Παναθηναϊκός επιχειρεί να ανακαινίσει τη Λεωφόρο, προκειμένου να παραμείνει για πάντα εκεί, απεγκλωβίζοντας το ιστορικό του γήπεδο από τη σύνδεσή του με την ανάπλαση της περιοχής του Βοτανικού και του Ελαιώνα.

Η ΑΕΚ από την πλευρά της έχει να αντιμετωπίσει τις αντιρρήσεις του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας στην παραχώρηση της έκτασης στο άλσος. Ο Δήμος δεν δέχεται να παραχωρήσει ούτε… εκατοστό περισσότερο από την έκταση που βρισκόταν το παλιό γήπεδο, ενώ η ΑΕΚ αναφέρεται στη συμφωνία που είχε γίνει με την προηγούμενη περιφερειακή διοίκηση.

Όλα αυτά, σύμφωνα με τους παράγοντες των δύο συλλόγων, απαιτούν πολιτική βούληση για την επίλυσή τους και συναινετική διάθεση. Το νέο κυβερνητικό σχήμα θα έχει πολλά επί μέρους θέματα να διευθετήσει και όχι μόνο τα οικονομικά της χώρας και τις επιπτώσεις τους στην πραγματική οικονομία, τα οποία, βεβαίως, αποτελούν προτεραιότητα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα