Ζιμπάμπουε: Τέλος εποχής για τον πρόεδρο Ρόμπερτ Μπουγκάμπε

Διορία μέχρι τη Δευτέρα έδωσε το κυβερνών κόμμα της Ζιμπάμπουε, ZANU-PF, στον πρόεδρο της χώρας Ρόμπερτ Μουγκάμπε, ζητώντας την παραίτηση του.

Η διορία λήγει στις 12:00 ώρα Ελλάδος τη Δευτέρα και σε περίπτωση που ο Μουγκάμπε δεν παραιτηθεί από τον προεδρικό θώκο θα παραπεμφθεί σε δίκη, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Κυβερνοασφάλειας Πάτρικ Τσαϊναμάσα. Ο υπουργός μιλούσε σε συνέντευξη Τύπου μετά την έκτακτη σύνοδο του κόμματος η οποία αποφάσισε την απομάκρυνση του Μουγκάμπε από την ηγεσία του ZANU-PF.

Τον απέπεμψαν από το κόμμα

Ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε, Ρόμπερτ Μουγκάμπε εκδιώχθηκε την Κυριακή από την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος ZANU-PF. Ο Μπουγκάμπε αντικαταστάθηκε από τον Έμερσον Μνανγκάγκουα, τον αντιπρόεδρό του τον οποίο απέπεμψε αυτό τον μήνα, δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters πηγές από την ειδική σύνοδο του ZANU-PF.

«Εκδιώχθηκε», δήλωσε ένας από τους αντιπροσώπους του κόμματος στο Reuters. «Ο Μνανγκάγκουα είναι ο νέος ηγέτης μας». Άλλοι τρεις αντιπρόσωποι επιβεβαίωσαν την απομάκρυνση του Μουγκάμπε. Την πληροφορία για την αντικατάσταση του Μουγκάμπε από τον Μνανγκάγκουα στην ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος επιβεβαίωσε και ο ηγέτης των βετεράνων πολέμου της Ζιμπάμπουε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα