Ζοζέ Μουρίνιο: «Θέλω τον Κώστα και τον θέλω τώρα!»

 

Ο ΖοζέΜουρίνιο έχει τρελαθεί με τον Κώστα Μανωλά και όλα δείχνουν πως ο πιο αμφιλεγόμενος προπονητής ποδοσφαίρου θα είναι ο ηθικός αυτουργός της πιο ακριβής μετεγγραφής Έλληνα ποδοσφαιριστή όλων των εποχών.

Ο Κώστας Μήτρογλου και ο Ανδρέας Σάμαρης μαζί στοίχισαν 25 εκατομμύρια ευρώ και φαίνεται πως ο Κώστας Μανωλάς μόνος του θα κοστίσει πάνω από 50 εκατομμύρια! Και μιλάμε για μία μετεγγραφή που θα είχε ολοκληρωθεί το καλοκαίρι, αν δεν υπήρχε αυτός ο όρος τον οποίο είχε επιβάλει ο Ολυμπιακός, με τον οποίο αξίωνε μεγάλο ποσοστό μεταπώλησης αν ο Έλληνας στόπερ πήγαινε σε άλλη ομάδα μέχρι τις 31/12/2016.

Τι ζητά η Ρόμα, τι δίνει η Γιουνάιτεντ

Την προηγούμενη εβδομάδα ιταλικά δημοσιεύματα ανέφεραν πως η ΜάντσεστερΓιουνάιτεντ είχε καταθέσει επίσημη πρόταση 35 εκατομμυρίων λιρών (40.000.000 ευρώ) για τον Μανωλά και πως η Ρόμα την επεξεργάζεται, ωστόσο λίγες μέρες αργότερα οι Άγγλοι έγραφαν για μπάσιμο της Έβερτον με ελαφρώς καλύτερη προσφορά.

Πριν προλάβουν να αποφασίσουν οι Ρωμαίοι, νέα δημοσιεύματα αυτή τη φορά από την Αγγλία ανέφεραν πως η Γιουνάιτεντ με εντολή του ΖοζέΜουρίνιο είχε επανέλθει με νέα προσφορά, αυτή τη φορά 45.000.000 λιρών (κοντά στα 52.000.000 ευρώ) με την εφημερίδα να αναφέρει πως ο Πορτογάλος τεχνικός επιμένει για τον  Έλληνα αμυντικό και τον θέλει διακαώς στην ομάδα του.

Τα τελευταία ρεπορτάζ από την Ιταλία γράφουν πως η Ρόμα απαιτεί 55.000.000 ευρώ για τον Κώστα Μανωλά και αν κάτι τέτοιο ισχύει, τότε είναι μάλλον απίθανο να τα χαλάσουν οι δύο ομάδες για τρία εκατομμύρια. Το θέμα είναι το κατά πόσο ευσταθούν αυτές οι προτάσεις που έχουν δημοσιευτεί…Να σημειωθεί εδώ πως ο ΖοζέΜουρίνιο όταν κατέφτασε στο Μάντσεστερ ζήτησε τον 22χρονο ΈρικΜπαϊγί, έναν παίκτη με μόλις 60 παιχνίδια υψηλού επιπέδου στην καριέρα του και ελάχιστη ευρωπαϊκή εμπειρία και η ομάδα του έδωσε 30.000.000 λίρες για να τον αποκτήσει, άρα δεν πρέπει να προκαλεί εντύπωση το ποσό που προτίθεται να δαπανήσει για τον Μανωλά, έναν ποδοσφαιριστή με πενταπλάσιους αγώνες σε σχέση με τον Μπαϊγί, σαφώς πιο δοκιμασμένο δηλαδή.

Γιατί τον θέλει ο Μουρίνιο;

Η Γιουνάιτεντ αυτή τη στιγμή δεν εμπνέει εμπιστοσύνη στην άμυνά της. Στην επίθεση χάρη στον ΖλάτανΙμπραήμοβιτς, τον αναγεννημένο Ρούνεϊ, τον Μάτα και φυσικά τους Μαρσιάλ και Ράσφορντ κάτι καταφέρνει εσχάτως, αλλά αυτό που χρειάζεται είναι παίκτες που θα εγγυώνται καλή «εναέρια» άμυνα και δύναμη στις προσωπικές μονομαχίες. Ο Μανωλάς είναι «μανούλα» και στα δύο.

Ο ΦιλΤζόουνς δεν είναι όσο κεντρικός οπισθοφύλακας θα ήθελε ο Μουρίνιο και δεν είναι τυχαίο που δεν τον χρησιμοποιεί συχνά.OΚριςΣμόλινγκ δεν έχει την πρόοδο που θα περίμενε κανείς και ο Πορτογάλος προπονητής δεν δείχνει ικανοποιημένος μαζί του. Ο Μπλιντ χρησιμοποιείται πολύ συχνά ως αριστερό μπακ. Στην πραγματικότητα, λοιπόν, μένουν οι Ρόχο και ο Μπαϊγί και οι δύο αυτοί παίκτες δεν φτάνουν για να βγει η χρονιά. Ένας να τραυματιστεί ή να τιμωρηθεί, αρχίζουν και ζώνουν τα φίδια τον Πορτογάλο προπονητή. Άρα, λοιπόν, η Γιουνάιτεντ δεν χρειάζεται απλά έναν συμπληρωματικό κεντρικό οπισθοφύλακα, αλλά έναν βασικό. Γι’ αυτό τον θέλει και επιμένει για την απόκτησή του.

Οι Έλληνες που έπαιξαν σε πρωταθλήτριες Ευρώπης

Ο Κώστας Μανωλάς θα γίνει ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που θα αγωνιστεί στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ωστόσο υπάρχουν κι άλλοι παίκτες από τη χώρα μας που έχουν φορέσει τη φανέλα μίας πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έχει αγωνιστεί σε δύο πρωταθλήτριες Ευρώπης, τη Μίλαν και φυσικά την Μπορούσια Ντόρτμουντ, και μάλιστα είναι αρχηγός της μεγάλης γερμανικής ομάδας, ενώ ο Άγγελος Χαριστέας επίσης τίμησε τα χρώματα δύο πρωταθλητών Ευρώπης, του Άγιαξ και της Φέγενορντ.

Ο Σωτήρης Κυργιάκος αγωνίστηκε για δύο χρόνια στην τεράστια Λίβερπουλ, ενώ ο Γρηγόρης Γεωργάτος και ο Γιώργος Καραγκούνης τίμησαν τη φανέλα της Ίντερ. Ο Καραγκούνης έχει παίξει κι αυτός σε δύο πρωταθλήτριες Ευρώπης, καθώς φόρεσε και τη φανέλα της Μπενφίκα, όπως φυσικά και οι Μήτρογλου, Σάμαρης, Κατσουράνης και Φύσσας.

Ο Γιάννης Αναστασίου και ο Νίκος Μαχλάς έπαιξαν στον Άγιαξ, ο Γιάννης Σαμαράς αγωνίστηκε στη μεγαλύτερη ομάδα της Σκωτίας και πρωταθλήτρια Ευρώπης το 1987, Σέλτικ, ενώ ο Παντελής Καπετάνος έπαιξε στη Στεάουα Βουκουρεστίου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα