“Ζούμε την εμπειρία της Κύπρου επαυξημένη”

Δριμύ κατηγορώ κατά του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης τους εξαπολύει ο Ευάγγελος Βενιζέλος με άρθρο του στο capital. gr. “Ζούμε την εμπειρία της Κύπρου επαυξημένη” τονίζει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με μεγάλη ευκολία δαπάνησε «πολύτιμο εθνικό χρόνο λέγοντας προφανή ψέμματα με τον ίδιο κυκλικό ρυθμό κάθε εβδομάδα».

Κατηγορεί τον πρωθυπουργό πως για «μια φευγαλέα στιγμή κοινοβουλευτικής ευφορίας» προανήγγειλε δημοψήφισμα, το οποίο «οδήγησε σχεδόν αμέσως σε ταπεινωτικές καταστάσεις τους Έλληνες πολίτες: Κλειστές τράπεζες, περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων, αδυναμία ομαλής καταβολής συντάξεων, κλίμα ανασφάλειας, υπονόμευση της τουριστικής βιομηχανίας, παύση πληρωμών από και προς το δημόσιο, πάγωμα της αγοράς».

«Ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός δεν έχει μόνο ηθικοπολιτική απαξία αλλά και μεγάλο οικονομικό κόστος» επισημαίνει ο κύριος Βενιζέλος.

«Προφυλάξαμε τους πολίτες από το βίωμα της ασύντακτης χρεοκοπίας και πληρώσαμε το τεράστιο κόστος της υπευθυνότητας μας» λέει, υποστηρίζοντας πως η πολιτική κατάσταση τα τελευταία χρόνια ήταν που απέτρεψε τα χειρότερα: «Οι περισσότεροι πίστεψαν ότι το μνημόνιο έφερε τη κρίση και όχι η κρίση το μνημόνιο ως το μικρότερο κακό».

Ο κύριος Βενιζέλος κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα πως «μέσα σε δυο ημέρες το ζητούμενο γι’ αυτόν δεν είναι ένα υπερήφανο “όχι” στο δημοψήφισμα, αλλά μια άμεση συμφωνία».

«Η κυβέρνηση ούτε λογάριασε, ούτε λυπήθηκε τίποτα. Επανέλαβε με αλαζονική αυταρέσκεια και ριζοσπαστική μυωπία την κυπριακή εμπειρία του 2012, επαυξημένη» γράφει ο κύριος Βενιζέλος και επισημαίνει: «Το δημοψήφισμα πιθανότατα θα ανακληθεί. Αυτό πρέπει να γίνει. Αυτό όμως είναι κατά κράτος πολιτική ήττα της κυβέρνησης».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα