Ζωή και κότα περνά ο Φούχτελ στην Ελλάδα

Εδώ και πολύ καιρό σας είχαμε γράψει ότι ο Φούχτελ, ο απεσταλμένος της Μέρκελ εκμεταλλευόμενος την κρίση περνάει ζωή και κότα σε κάθε ταξίδι του στην Ελλάδα και το μυαλό του είναι μόνο στα εδέσματα και το κρασί. Η δικαίωση πλέον ήρθε με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο από τον Γιάννη Μπουτάρη, τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ο οποίος αποφάσισε να ξεμπροστιάσει τον Φούχτελ και παράλληλα να τον διαγράψει από το καρνέ του ως συνομιλητή. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κατηγορεί τον Γερμανό υφυπουργό «για λεόντειο και αποικιοκρατική συμπεριφορά» αλλά και για αθέτηση των υποσχέσεων που είχε δώσει.

Ο Μπουτάρης, ο οποίος την οργή του αυτή εξέφρασε τόσο στην ελληνική κυβέρνηση όσο και σε Γερμανούς αξιωματούχους τα χει βάλει με τον απεσταλμένο της Άνγκελα Μέρκελ για την Ελληνογερμανική Συνεργασία καθώς και δεν κάνει όσα είχαν συμφωνήσει και το χει ρίξει στις δημόσιες σχέσεις κάνοντας ιδιότυπη προεκλογική εκστρατεία με φόντο ελληνικό.

Ο Μπουτάρης έστειλε μάλιστα, επιστολή στον Κρίστιαν Σραμ, πρόεδρο των γερμανών δημάρχων, με την οποία του εξηγούσε «τι ακριβώς δεν κάνει ο Φούχτελ στην Αθήνα, καταγγέλλοντάς τον παράλληλα ότι κουβαλά στην Ελλάδα φίλους του, δημάρχους ή ακόμη και τοπικούς βουλευτές από τη Βάδη-Βυρτεμβέργη (εκλογική περιφέρεια του Φούχτελ) μετατρέποντας την Ελλάδα, από τη Θάσο ως την Κρήτη, σε επέκταση της εκλογικής του περιφέρειας».

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν όταν ο Μπουτάρης αντελήφθη ότι ο Φούχτελ, εκτός από το να κουβαλά συνεχώς στη συμπρωτεύουσα γερμανούς πολιτικούς (αλλά μόνο από την εκλογική του περιφέρεια), συναντούσε δημάρχους από όλη τη Βόρεια Ελλάδα και τους υποδείκνυε τι ακριβώς πρέπει να κάνουν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα