Ηλεκτροσόκ… υψηλής τάσης!

Καζάνι που… βράζει θυμίζει ο μπασκετικός Παναθηναϊκός μετά τον αποκλεισμό από το final 4 της φετινής Ευρωλίγκας και την απόφαση της διοίκησης να επιστρέψει η αποστολή οδικώς από την Κωνσταντινούπολη, γεγονός που οδήγησε στην… ανταρσία τεσσάρων πρωτοκλασάτων άσων του που αντιμετωπίζουν κίνδυνο βαριάς τιμωρίας.

Οι «πράσινοι» αποδεικνύονται ανίκανοι να διαχειριστούν το μέγεθος αυτής της αποτυχίας, από τη μία γιατί πριν από τη σειρά με την Φενέρμπαχτσε είχαν χτυπήσει τοπ φόρμα μέσα στη φετινή σεζόν, κι από την άλλη γιατί θεωρούσαν περίπου… δεδομένη την πρόκριση.

Το εκπληκτικό φίνις στη διάρκεια της κανονικής περιόδου που έφερε τελικά το πλεονέκτημα έδρας σε συνδυασμό με τα αδιάκοπα post του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στα social media ανέβασαν υπέρμετρα τον πήχη των προσδοκιών. Η απογοητευτική εικόνα του αντιπάλου μέσα στο 2017 μέχρι και πριν τις αναμετρήσεις με το «τριφύλλι» έκανε ολόκληρο τον μπασκετικό Παναθηναϊκό να πιστέψει ότι έστω και δύσκολα θα επέστρεψε στο κορυφαίο ραντεβού του ευρωπαϊκού μπάσκετ, όμως στο παρκέ αποδείχθηκε ότι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς παραμένει ο κορυφαίος κόουτς στη «Γηραιά Ήπειρο».

Το μεγαλύτερο λάθος που έκαναν οι «πράσινοι» ήταν ότι πήραν αψήφιστα τον άνθρωπο που για περισσότερα από δέκα χρόνια τούς είχε σταθερά στον… αφρό, οδηγώντας τους πέντε φορές στον θρόνο του πρωταθλητή Ευρώπης. Γνωρίζοντας από πρώτο χέρι ότι στα play offs είναι σχεδόν ανίκητος, έχοντας πάρει 15/16 προκρίσεις, όφειλαν να τον αντιμετωπίσουν με σαφώς περισσότερη ταπεινότητα και συγκέντρωση.

Το ψυχολογικό πλεονέκτημα του Παναθηναϊκού που πήγαζε κυρίως από το πλεονέκτημα έδρας, εξανεμίστηκε μετά το πρώτο ημίχρονο του πρώτου παιχνιδιού και μετά το «break» των Τούρκων η κατάσταση έγινε μη αναστρέψιμη. Η δεύτερη σερί ήττα στο ΟΑΚΑ… σκότωσε την πίστη του Πασκουάλ και των παικτών του που στην Κωνσταντινούπολη δεν είχαν ούτε το κουράγιο να παλέψουν για το θαύμα…

 

Τιμωρία και ανταρσία…

 

Το ακόμα χειρότερο και από τον ίδιο τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού είναι ότι με όσα ακολούθησαν έπειτα από την τρίτη ήττα διέλυσαν την έννοια της ομάδας με όλη τη σημασία της λέξης που θύμιζαν οι «πράσινοι» επί Ομπράντοβιτς.

Η πρωτοφανής για τα δεδομένα του ευρωπαϊκού μπάσκετ απόφαση της «πράσινης» ΚΑΕ να… τιμωρήσει με πολύωρο οδικό ταξίδι τα μέλη της αποστολής δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα ηλεκτροσόκ υψηλής τάσης που τουλάχιστον για την ώρα δείχνει αποτυχημένο.

Η αντίδραση του Φώτση και των τριών Αμερικάνων (Σίνγκλετον, Τζέιμς Γκάμπριελ) και η άρνησή τους να ακολουθήσουν τους συμπαίκτες τους στο λεωφορείο της επιστροφής άνοιξαν νέες… πληγές στον «εξάστερο», οι οποίες είναι άγνωστο αν θα προλάβουν να επουλωθούν πριν από τις μάχες με τον Ολυμπιακό για τον φετινό εγχώριο τίτλο.

Πέρα από τη δεδομένη επιθυμία της διοίκησης και προσωπικά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για τιμωρία των… ανταρτών που δεν υπάκουσαν την εντολή του, τα πράγματα έκαναν χειρότερα οι διαρροές για ξενύχτια και νυχτοπερπατήματα ακόμα και μετά τις δύο ήττες από τη Φενέρ στο ΟΑΚΑ.

Το ερώτημα πλέον είναι αν η κατάσταση μαζεύεται πριν από τους τελικούς της φετινής Basket League και με ποιον τρόπο. Το διήμερο ρεπό για Πέμπτη και Παρασκευή σίγουρα θα βοηθήσει αρκετά να ηρεμήσουν τα πνεύματα και μένει να δούμε αν το ραγισμένο γυαλί στις σχέσεις της διοίκησης με τους αθλητές και ειδικότερα με εκείνους που δεν υπάκουσαν στην εντολή για επιστροφή οδικώς, θα καταφέρει να κολλήσει και πάλι…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα