Ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί!

Τη δυσκολότερη περίοδο της αιωνόβιας ιστορίας του διανύει ο Παναθηναϊκός. Το «Τριφύλλι» έχει γίνει άνω κάτω μετά τα απανωτά χτυπήματα των τελευταίων ημερών, που  προκάλεσαν, εκτός των άλλων και την οργή  μερίδας οπαδών του, οι οποίοι… μπούκαραν στα γραφεία της ΠΑΕ και προπηλάκισαν τον αντιπρόεδρο Χρήστο Παναγόπουλο!

Η εβδομάδα που πλησιάζει στο τέλος της εξελίσσεται σε… διαβολοβδομάδα για τους «πράσινους», καθώς τα δυσάρεστα γεγονότα διαδέχονται το ένα το άλλο, καταφέρνοντας ακόμη ένα πλήγμα στο ήδη στραπατσαρισμένο τα τελευταία χρόνια προφίλ του συλλόγου. Την αρχή έκανε ο… φευγάτος Γουακάσο, μιλώντας υποτιμητικά για το «Τριφύλλι». Ο Αφρικανός μέσος υποστήριξε ούτε λίγο, ούτε πολύ πως ο Παναθηναϊκός δεν τήρησε όσα προβλέπει το συμβόλαιο που έχει υπογράψει, γεγονός που τον υποχρέωσε να πληρώνει εκείνος το ενοίκιο του σπιτιού του για να μην του κάνουν έξωση!

Κι αν οι δηλώσεις του Γουακάσο δεν προξένησαν τόσο μεγάλο ντόρο, με δεδομένο ότι δεν υπολογίζεται για την επόμενη σεζόν, η απόφαση του Μάρκους Μπεργκ να φύγει για τη Σαουδική Αραβία αιφνιδίασε τους πάντες (διοίκηση, τεχνική ηγεσία, κόσμο), ενώ μετά από την προσφυγή που κατέθεσε διεκδικώντας τα οφειλόμενα αλλά και την ελευθερία του, ο Σουηδός μετατράπηκε από λατρεμένο της εξέδρας σε… κόκκινο πανί για τους οπαδούς, που φρόντισαν να του δείξουν τα συναισθήματα οργής τους με αμέτρητες αναρτήσεις στα social media.

Ανεξάρτητα από το ηθικό μέρος της υπόθεσης και το κατά πόσο είναι σωστό ο πιο ακριβοπληρωμένος άσος του Παναθηναϊκού να εκβιάζει προκειμένου να πάρει τη μεταγραφή που θέλει, η προσφυγή του Μπεργκ έρχεται να καταδείξει ότι στο ποδοσφαιρικό τμήμα υπάρχει τεράστιο οικονομικό πρόβλημα, παρά τις προσπάθειες στελεχών της διοίκησης να το υποβαθμίσουν. Γιατί προφανώς αν ο Μπεργκ αποκτά δικαίωμα να διεκδικήσει δικαστικά τις οφειλές προς το πρόσωπό του, το ίδιο θα ισχύει και για τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές.

Η παραίτηση του «Λύμπε»

Τα ακόμη χειρότερα, ωστόσο, ήρθαν χθες, με τον Νίκο Λυμπερόπουλο να υποβάλει την παραίτησή του από τη θέση του τεχνικού διευθυντή και τα χρέη να διογκώνονται επικίνδυνα μετά τη διαφαινόμενη δικαίωση του Μάικλ Εσιέν που έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη, διεκδικώντας το ποσό των €651.000. Δημοσίευμα γκανέζικης ιστοσελίδας (ghanasoccernet.com), θεωρεί δεδομένο πως η επίσημη απόφαση (η έκδοσή της θεωρείται θέμα ωρών) θα κάνει δεκτό το αίτημα του ποδοσφαιριστή. Ο τεχνικός διευθυντής δεν άντεξε, βλέποντας τα προβλήματα να ξεπροβάλλουν το ένα μετά το άλλο, αλλά και τον πρόεδρο Γιάννη Αλαφούζο να μην στηρίζει οικονομικά το μεταγραφικό πλάνο, πήρε το… καπελάκι του κι έφυγε αφήνοντας το «Τριφύλλι» στα κρύα του λουτρού. Η φημολογούμενη παραίτηση και του Μαρίνου Ουζουνίδη εξόργισε τόσο τους οργανωμένους, που περίπου δέκα εξ’ αυτών επισκέφτηκαν με άγριες διαθέσεις τα γραφεία της ΠΑΕ και την «έπεσαν» στον αντιπρόεδρο Χρήστο Παναγόπουλο. Οι ίδιοι, απευθυνόμενοι στον Ουζουνίδη, του έλεγαν «Μαρίνο μείνε, αν φύγεις κι εσύ διαλυθήκαμε», ενώ ρωτούσαν που βρίσκεται ο Γ. Αλαφούζος, ο οποίος απουσίαζε στο εξωτερικό.

Να σημειωθεί ότι οι συνολικά οι οπαδοί του Παναθηναϊκού είναι πυρ και μανία με τον κ. Παναγόπουλο, επειδή ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ψήφισε θετικά στο Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ για την πρόσληψη του Βασίλη Γκαγκάτση στη θέση του γενικού διευθυντή. Ας μην ξεχνάμε ότι ο κ. Γκαγκάτσης αποτελεί persona non grata για τους πράσινους οπαδούς, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως έπαιξε ρόλο στις δικαστικές αποφάσεις κατά του Παναθηναϊκού μετά τη διακοπή του αγώνα με τον ΠΑΟΚ στα πλέι οφ. Όπως επίσης και για την ποινή των 4 αγωνιστικών στον Μπεργκ. Μάλιστα οι οπαδοί θεωρούν ότι η εμπλοκή του υιού Γκαγκάτση στον ΠΑΟΚ έπαιξε σημαντικό ρόλο.

Βέβαια θα πρέπει να τονιστεί ότι και οι ίδιοι οι οπαδοί δεν είναι άμοιροι ευθυνών, καθώς ουκ ολίγες φορές προκάλεσαν την τιμωρία της ΠΑΕ. Τιμωρίες που κόστισαν όχι μόνο βαθμολογικά, αλλά και πολλά εκατομμύρια στο ταμείο της ΠΑΕ. Και φυσικά την πρώτη θέση στην βαθμολογία των πλέι οφ με την ανοησία να πεταχθεί από οπαδό κουτάκι μπύρας στο κεφάλι του Ίβιτς.

Τώρα πλέον η μπάλα περνά στον πρόεδρο της ΠΑΕ, ο οποίος πρέπει λίαν συντόμως να ξεκαθαρίσει το τι μέλλει γενέσθαι. Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα τον θέλουν να παραχωρεί έκτακτη συνέντευξη Τύπου σήμερα Σάββατο. Φήμες ανέφεραν πως δεν είναι απίθανο να ανακοινώσει και αυτός την αποχώρησή του, καλώντας την Παναθηναϊκή Συμμαχία να αναλάβει την ΠΑΕ. Από τον Παναθηναϊκό, ωστόσο, εκείνο που προέκυπτε χθες το απόγευμα ήταν ότι πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί ο αντικαταστάτης του Νίκου Λυμπερόπουλου στο πόστο του τεχνικού διευθυντή με τον Τάκη Φύσσα να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για να τον αντικαταστήσει.

Συσπείρωση ζητά ο Γιαννακόπουλος

Για τις τελευταίες εξελίξεις πήρε θέση, μέσω ανακοίνωσης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ζητώντας τη συνένωση όλων των Παναθηναϊκών ώστε ο σύλλογος να επιστρέψει στην κορυφή σε όλα τα σπορ.

«Οι τελευταίες εξελίξεις στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό αλλά και στον Ερασιτέχνη, οι τεράστιες απαιτήσεις ώστε το μπάσκετ να παραμείνει σε κορυφαίο επίπεδο αλλά και η γενικότερη κατάσταση στην χώρα, ουσιαστικά δεν αφήνουν περιθώρια παρά μόνο για συσπείρωση ΟΛΩΝ των Παναθηναϊκών Δυνάμεων, με κάθε μορφή. Είναι η στιγμή που όσοι αγαπάμε τον Παναθηναϊκό πρέπει να δηλώσουμε παρόντες ώστε ο Σύλλογος να επιστρέψει στην κορυφή σε όλα τα σπορ. Κι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας στο Ποδόσφαιρο, στο Μπάσκετ και στον Ερασιτέχνη. Όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού» αναφέρει η ανακοίνωση της «πράσινης» ΚΑΕ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα