Ηχηρά παρών και απουσίες στην εκλογή Δ. Καμμένου

Με ηχηρές απουσίες και παρών από την κυβερνητική πλειοψηφία εξελέγη τελικά ο Δημήτρης Καμμένος 8ος αντιπρόεδρος στη Βουλή. Ο κ. Καμμένος εξελέγη με 182 ψήφους υπέρ και 14 παρών, ανάμεσα στα οποία ήταν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας, Νίκος Φίλης, Γιώργος Ψυχογιός, Εύη Καρακώστα και Μάριος Κατσής.

Ταυτόχρονα κάποιοι άλλοι αποφάσισαν να απουσιάσουν. Όπως έκαναν οι Θεανώ Φώτιου, Τασία Χριστοδουλοπούλου, Χρ. Παπαδόπουλος, Χρ. Σπίρτζης, Γ. Τσιρώνης, Α. Καββαδία, Γ. Κυρίτσης, Ο. Γεροβασιλη, Αρ. Μπαλτάς, Σ. Αναγνωστοπουλου, Α. Ριζούλης, Χρ. Καραγιαννίδης, Αλ. Τσίπρας, Μ. Μπόλαρης, Τρ. Μυταφίδης, Σ. Φάμελλος, Π. Νάκης, Δ. Σεβαστάκης, Γ. Σταθάκης, Π. Πολάκης. Δείγμα του ότι το χάσμα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ μάλλον μεγαλώνει παρά το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει καλύψει σε όλα τον Πάνο Καμμένο.

Αίσθηση προκάλεσε ωστόσο και η απουσία του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Θανάση Παπαχριστόπουλου.  Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπαχριστόπουλος εξέφρασε με τον τρόπο αυτό την πικρία του – αν όχι δυσαρέσκεια – καθώς οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το προηγούμενο διάστημα ασκούσε έντονες πιέσεις στην ηγεσία του κόμματος προκειμένου να αναλάβει ο ίδιος το κοινοβουλευτικό αξίωμα.
Με 188 ψήφους «υπέρ» και 8 «παρών» εξελέγη 7ος Αντιπρόεδρος της Βουλής ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Μάριος Γεωργιάδης.

Η σημερινή διαδικασία υλοποιήθηκε σε συνέχεια της πρόσφατης αλλαγής του Κανονισμού της Βουλής που προέβλεψε εκλογή και από την 6η και 7η σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα