Η Άντερλεχτ έγραψε ιστορία στο Καραϊσκάκη

Η νίκη-πρόκριση της Άντερλεχτ επί του Ολυμπιακού, εκτός του ότι αποτέλεσε από μόνη της μία σημαντική επιτυχία, απέκτησε ιστορική σημασία, καθώς έσπασε το ρεκόρ συγκομιδής βαθμών των βελγικών ομάδων στα κύπελλα Ευρώπης, το οποίο κρατούσε από το 1979.

Πιο συγκεκριμένα, με την επικράτηση της ΄Άντερλεχτ, οι βελγικές ομάδες έφτασαν τους 40,000 βαθμούς συγκομιδή, ενώ το 1979, είχαν… περιοριστεί στους 38,300.

Η μεγάλη αυτή επιτυχία δεν έχει αντίκρισμα μόνο σε επίπεδο πρεστίζ, αλλά εμπεριέχει και ουσία. Το βελγικό πρωτάθλημα αναρριχήθηκε στην 9η θέση της γενικής βαθμολογίας, πλησιάζοντας την Ουκρανία, την οποία μπορεί να ξεπεράσει, με ανάλογες επιδόσεις, την επόμενη περίοδο.

Η 9η θέση στη γενική κατάταξη, σημαίνει πως η ομάδα που κατακτά το κύπελλο, θα ξεκινά την πορεία της από τον τρίτο προκριματικό του Europa League και όχι από τον δεύτερο, όπως συνέβαινε. Επίσης, δίνει κίνητρο στις βελγικές ομάδες να επενδύσουν και να προσπαθήσουν περισσότερο, ώστε να ανέβουν ακόμη περισσότερο στη βαθμολογία και να απολαύσουν τα προνόμια της καλύτερης θέσης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα