«Η άρνηση αξιολόγησης προσβάλει τους δημόσιους υπάλληλους στο σύνολό τους»

 Προσβλητική χαρακτήρισε την άρνηση αξιολόγησης ο Μάκης Βορίδης μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Ο υπουργός Υγείας  υπογράμμισε  ότι «η διαπραγμάτευση δεν είναι ατζέντα του κάθε υπουργού (…) Η συζήτηση θα γίνει οργανωμένα, συντεταγμένα για να μπουν προτεραιότητες, με ιεράρχηση των στόχων από τον πρωθυπουργό» .

«Υπάρχουν ζητήματα όπως η φορολογία και οι φορολογικές ελαφρύνσεις τον κοινωνικό προϋπολογισμό που πρέπει να τα ξαναδούμε. Αυτό θα γίνει υπεύθυνα και συγκεκριμένα… η διαπραγμάτευση δεν είναι ατζέντα του κάθε υπουργού. Εγώ μπορώ να έχω προτεραιότητά μου τον κοινωνικό προϋπολογισμό, ο άλλος να τονίζει ότι υπάρχουν αποφάσεις του ΣτΕ που ρίχνουν πίσω τον προϋπολογισμό…» εξήγησε.

Για την αξιολόγηση στο Δημόσιο

Όσον αφορά την αξιολόγηση, τόνισε ότι «για να κάνω απόλυση στο δημόσιο πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένες νομικές προϋποθέσεις. Στο 15% υπάρχει διάταξη που να το οδηγεί στην απόλυση; Απάντηση: Όχι. Κάποιο άλλο δυσμενές μέτρο; Απάντηση: Όχι. Τι θα πάθουν όσοι βρίσκονται στο 15%; Θα υπάρξουν μέτρα βελτιώσεως» εξήγησε ο Μάκης Βορίδης.

«Η άρνηση αξιολόγησης προσβάλει τους δημόσιους υπάλληλους στο σύνολό τους, και αυτούς στον τομέα της υγείας… Στον ιδιωτικό τομέα οι συνάδελφοι τους κάθε μέρα κρίνονται με απόλυση, μείωση μισθών… Αυτό  δεν συμβαίνει στο δημόσιο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βορίδης παρατήρησε ότι «θα δεχόμουν ότι δεν θέλω αξιολόγηση έτσι, τη θέλω αλλιώς, αλλά δεν μπαίνουν σε αυτή τη συζήτηση, όταν του ρωτάω ‘πες μου το μοντέλο σου’, δεν λένε, γιατί υπάρχει κίνδυνος να τους πω ναι».

Πρόσθεσε ότι η δυνατότητα εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα βουλή προφανώς υπάρχει και πρέπει να επιδιωχθεί. Όπως σημείωσε ο υπουργός, η χώρα βρίσκεται ακόμη σε μεγάλη δυσκολία και χρειάζεται να ολοκληρωθεί η κυβερνητική προσπάθεια, και με ευθύνη θα αντιμετωπίσουμε τη συγκεκριμένη πρόκληση.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα