Η ΑΕΚ 3-2 την Παναχαϊκή στην Πάτρα σε φιλική… ματσάρα

Μπορεί το φιλικό με την Παναχαϊκή να έγινε απλά για να μείνουν οι παίκτες της ΑΕΚ σε αγωνιστικό ρυθμό και ο Μανόλο Χιμένεθ να έδωσε ευκαιρίες σε πολλούς παίκτες που δεν λογίζονται βασικοί όμως οι «κιτρινόμαυροι» έδειξαν για ακόμη μια φορά ομάδα που δεν… συμβιβάζεται και επικράτησαν τελικά με 3-2.

Η Ένωση βρέθηκε πίσω στο σκορ πριν συμπληρωθεί μισή ώρα αγώνα με ένα γκολ οφσάιντ, όμως κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι, αλλά και να απαντήσει εκ νέου όταν στο 82′ ο Ντούνης έκανε μοιραίο λάθος που χάρισε στους γηπεδούχους και δεύτερο γκολ. Πρωταγωνιστές για την ΑΕΚ ήταν ο Βίκτωρ Κλωναρίδης που πέτυχε δύο γκολ, ο Γκάλο που είχε φέρει νωρίτερα το ματς στα ίσα, ο Μάρκο Λιβάγια που ήρθε από τον πάγκο ήταν ο κορυφαίος, έχοντας πολύ καλή συνεργασία με τον Αραούχο, αλλά και ο Μιχάλης Μπακάκης που έκανε ακόμη ένα καλό ματς.

Η σημαντική είδηση του αγώνα, ωστόσο, για τον προπονητή της ΑΕΚ ήταν η επιστροφή του Βασίλη Λαμπρόπουλου στην αγωνιστική δράση. Ο Έλληνας αμυντικός ήταν στο αρχικό σχήμα, αγωνίστηκε για 80 λεπτά και μπορεί να έκανε ένα δυο λάθη, όμως έδειξε ότι βρίσκεται σε πορεία επιστροφής στα καλά του αγωνιστικά στάνταρ.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήρθε στο 5′ και ήταν για την ΑΕΚ, με τον Γκάλο να κάνει μια σέντρα από δεξιά, τον Αραούχο να πιάνει την κεφαλιά και τη μπάλα να περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βρονταρά. Τέσσερα λεπτά αργότερα η Παναχαϊκή προσπάθησε να απειλήσει με ένα σουτ του Φωτάκη, αλλά η μπάλα έφυγε αρκετά έξω. Στο 16′, έπειτα από ωραία ομαδική ενέργεια, η μπάλα έφτασε στον Κλωναρίδη, που έκανε διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, με τον Βρονταρά να αποκρούει. Στο 19′ ο Πατίτο δοκίμασε ένα μακρυνό σουτ, αλλά ήταν άστοχο.

Στο 24′ η ΑΕΚ είχε σημαντική στιγμή, με τον Πατίτο να στρώνει τη μπάλα στον Κλωναρίδη, ο οποίος έπιασε ένα δυνατό σουτ, όμως η μπάλα πέρασε λίγο έξω. Τελικά η ομάδα που άνοιξε το σκορ ήταν η Παναχαϊκή, στο 28′: έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, έγινε η κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, η μπάλα στρώθηκε στον Ελευθεριάδη που έκανε το σουτ με τη μια και την έστειλε στα δίχτυα. Βέβαια, το γκολ δεν θα έπρεπε να μετρήσει, καθώς ακριβώς μπροστά από τον Τσιντώτα ήταν ακάλυπτος ο Μακρυδημήτρης, ο οποίος επηρέαζε το οπτικό του πεδίο, ενώ έκανε και προσπάθεια να μπει στη φάση.

Στο 34′ ο Φωτάκης έψαξε και δεύτερο σουτ από μακριά, με τη μπάλα να φεύγει άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε και ένα σουτ του Αϊντάρεβιτς στο 40′. Στο 44′ ήταν η σειρά του Αραούχο να κάνει ένα σουτ, με τον Βρονταρά να μπλοκάρει. Στην εκπνοή του πρώτου μέρους ο Αϊντάρεβιτς εκτέλεσε φάουλ, η Βλαχομήτρος πήρε την κεφαλιά από κοντά, όμως και πάλι η μπάλα πέρασε έξω.

Στο 51′ η Παναχαϊκή έβγαλε μια ωραία αντεπίθεση που κατέληξε σε ένα σουτ του Μασούρα, όμως ο Τσιντώτας μπλόκαρε. Δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι είχαν νέα καλή στιγμή, με τον Μαστραντωνάκη να κάνει ένα σουτ μέσα από την περιοχή και τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ να έχει και πάλι καλή αντίδραση. Η πρώτη -πραγματικά πολύ καλή- στιγμή της Ένωσης στο δεύτερο μέρος ήταν στο 59′, όταν ο Μπακάκης έκανε μια σέντρα, ο Αραούχο έκανε κεφαλιά από κοντά, αλλά ο Χαλκιάς απέκρουσε σχεδόν εξ επαφής.

Ωστόσο, η ΑΕΚ ισοφάρισε ένα λεπτό αργότερα, όταν έπειτα από φάση διαρκείας, ο Γκάλο έκανε ένα σουτ εντός περιοχής και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν, όμως η Παναχαϊκή έχασε την επόμενη μεγάλη ευκαιρία του ματς, στο 69′, με τον Λαμπρόπουλο να κάνει λάθος γύρισμα στον Τσιντώτα, τον Αποστολόπουλο να μπαίνει στη φάση, αλλά να πλασάρει πολύ άστοχα.

Τελικά προβάδισμα στο ματς πήρε η ΑΕΚ, στο 69′: ο Μπακάκης έκανε μια σέντρα από δεξιά, ο Λουμπαρδέας δεν απομάκρυνε καλά με το κεφάλι και ο Κλωναρίδης με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 1-2.

Η Παναχαϊκή, κατάφερε σχετικά γρήγορα να ισορροπήσει ξανά το παιχνίδι, από τραγικό λάθος του Ντούνη. Στο 82′ ο νεαρός τερματοφύλακας της ΑΕΚ έκανε… πάσα στον Κυνηγόπουλο, κι εκείνος με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 2-2. Όμως, η Ένωση πήρε και πάλι κεφάλι στο σκορ μόλις τρία λεπτά αργότερα, όταν ο Αραούχο με τον Λιβάγια συνεργάστηκαν άριστα μέσα στην περιοχή, ο Κροάτης έστρωσε στον Κλωναρίδη κι εκείνος με σουτ έκανε το 3-2, που ήταν και το τελικό σκορ…

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Βρονταράς, Πολίμος, Μπουτζίκος, Μακρυδημήτρης, Μπιτσάκος, Φωτάκης, Μουστακόπουλος, Γκίνο (37′ Φουρλάνος), Στεργίδης, Ελευθεριάδης, Μωραΐτης. Έπαιξαν και οι Χαλκιάς, Αγουρίδης, Αποστολόπουλος, Κυνηγόπουλος, Κωνσταντακόπουλος, Μασούρας, Λουμπαρδέας, Μαστραντωνάκης, Μπουτίβας, Σωτηράκος, Φουρλάνος.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας (80′ Ντούνης), Γκάλο, Λαμπρόπουλος (80′ Τσιβελεκίδης), Τζανετόπουλος, Γιαννούτσος, Σιμόες (80′ Μπάμπης), Αϊντάρεβιτς (46′ Βινίσιους), Βλαχομήτρος (46′ Λιβάγια), Κλωναρίδης, Πατίτο (58′ Μπακάκης), Αραούχο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα