“Η ανάπτυξη δεν πρέπει να στραγγαλίζεται”

Tη στήριξή του στην Ελλάδα εκφράζει, σύμφωνα με όσα λέει στο «Βήμα της Κυριακής», ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ που έριξε τις μπηχτές του προς Σόιμπλε μεριά.

Η διάσπαση δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι η μελλοντική προοπτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ) δηλώνει αρχικά ο Γερμανός αντικαγκελάριος που τονίζει ότι η Ευρώπη πρέπει να αποφύγει τη στασιμότητα και επομένως όσα κράτη επιθυμούν πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν ταχύτερα – χωρίς αυτό να σημαίνει αποκλεισμούς.

Κατά τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, «η ανάπτυξη δεν πρέπει να στραγγαλίζεται μέσω υπερβολικά αυστηρών δημοσιονομικών στόχων». Εκφράζει επίσης τον εκνευρισμό του για τα σχόλια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περί ναζισμού.

Δεν παραλείπει δε να εκφράσει την ανησυχία του για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης, χαρακτηρίζοντας «ανεύθυνη ενέργεια» τη μη συνέχιση του προγράμματος προσαρμογής διότι θα έθετε εν αμφιβόλω όσα έχουν επιτευχθεί.Ζητεί δε συμβιβασμούς από όλες τις πλευρές για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα