“Η ανανέωση υπόθεση όλων μας”

Μηνύματα ενότητας του χώρου, στέλνει όπου σταθεί και όπου βρεθεί η Φώφη Γεννηματά, λίγο πριν από την ολοκλήρωση του πορίσματος της Επιτροπής Θέσεων και Διαλόγου για τις Προοδευτικές Μεταρρυθμίσεις, που αναμένεται να παρουσιαστεί σε συνέντευξη Τύπου στις 7 Ιουλίου και εν πολλοίς θα δρομολογήσει και τα επόμενα βήματα κομμάτων και κινήσεων του χώρου.
Έτσι και την Κυριακή από τη Λέσχη Φιλίας του Δήμου Αθηναίων όπου βρέθηκε για να ψηφίσει στη διαδικασία εκλογής των αποκεντρωμένων οργάνων του ΠΑΣΟΚ, η Φώφη Γεννηματά προέταξε τον στόχο της ενότητας, ανανέωσης και διεύρυνσης του χώρου. «Δυναμώνουμε το ΠΑΣΟΚ για να δυναμώσουμε τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη. Η ανανέωση της Κεντροαριστεράς είναι υπόθεση όλων μας», είπε, τονίζοντας ότι οι δυνάμεις του χώρου μπορούν να δημιουργήσουν την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στη ‘συντήρηση’ της Ν.Δ. και τον ‘λαϊκισμό’ του ΣΥΡΙΖΑ. «Μαζί μπορούμε», είπε, επαναλαμβάνοντας το μότο της παράταξης.
Η διαδικασία μάλιστα, ικανοποίησε την Χαριλάου Τρικούπη, καθώς η προσέλευση των πολιτών στις εσωκομματικές διαδικασίες ξεπέρασε κάθε προσδοκία. «Σε μια δύσκολη περίοδο για την Ελληνική Κοινωνία, σε ένα ρευστό κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, πάνω από 30000 Προοδευτικοί Έλληνες πολίτες, ανταποκρίθηκαν, εν μέσω θέρους, στο κάλεσμα μας και συμμετείχαν στις διαδικασίες για την εκλογή των νέων Νομαρχιακών και Δημοτικών Οργάνων του ΠΑΣΟΚ», δήλωσε λίγο μετά το κλείσιμο της κάλπης ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Ξεκαλάκης, συνδέοντας και εκείνος την εξέλιξη αυτή με τις διεργασίες που συντελούνται στην κατεύθυνση της επανένωσης και ανασυγκρότησης της Προοδευτικής Παράταξης.
«Μαζί με τους Προοδευτικούς Έλληνες Πολίτες, με προμετωπίδα τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος που συμμετείχαν και στη σημερινή διαδικασία και με τη βεβαιότητα ότι, μέσα από τις δράσεις και τις πολιτικές μας θέσεις, οι συνοδοιπόροι μας θα πολλαπλασιαστούν γεωμετρικά, προχωράμε για να αποτελέσουμε την προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης της Χώρας», είπε.
Στην Χαριλάου Τρικούπη εξάλλου, εκτιμούν ότι είναι οι μόνοι που μπορούν να αποτελέσουν σοβαρή εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Για την εκπόνηση και την καλύτερη εξυπηρέτηση της τελευταίας, άλλωστε, είναι που καλούν σε συμπόρευση τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, με την ελπίδα ότι θα λειτουργήσει ο κανόνας «η ισχύς εν τη ενώσει». Ερωτηθείσα σχετικά, σε συνέντευξή της η Φώφη Γεννηματά υποστήριξε ότι στόχος είναι η κινητοποίηση και η ένωση όλων των δυνάμεων που είναι διάσπαρτες στον χώρο της Κεντροαριστεράς, πραγματοποιώντας νέο άνοιγμα στον Γιώργο Παπανδρέου. Λίγο μετά το σχεδόν τρίωρο τετ-α-τετ τους την Παρασκευή, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε με τον πλέον σαφή τρόπο, ότι «η πρόσκλησή μας για συμμετοχή τους (σ.σ. του Γιώργου Παπανδρέου και του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών) ισχύει πάντα και αυτό το ξέρει ο Γιώργος Παπανδρέου».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα