“Η αξιολόγηση θα κλείσει – Σε ρυθμούς ανάπτυξης η Ελλάδα από το 2017”

Για την αξιολόγηση, την κινητικότητα στο Δημόσιο, τις νέες προκλήσεις της Τουρκίας και τις καταγγελίες του ΚΚΕ  για “κοριούς” μίλησε  ο Πάνος Σκουρλέτης στο Πρακτορείο 104,9 Fm.

Ο υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε αρχικά την πεποίθηση ότι η αξιολόγηση θα κλείσει, εκτιμώντας παράλληλα ότι «η χώρα θα μπει σε ρυθμούς ανάπτυξης από το 2017».

Για την κινητικότητα

Ερωτηθείς για την κινητικότητα, απάντησε πως υπάρχει νέος νόμος και προβλέπει τον μηχανισμό, στον οποίο αναφέρεται ο κ. Μητσοτάκης, δηλαδή εκεί που πλεονάζει το προσωπικό να καλύψει τις ανάγκες άλλων υπηρεσιών.

Ο υπουργός τόνισε ότι «όλοι συμφωνούμε επί της αρχής, αλλά θα πρέπει όταν εφαρμοστεί ο νόμος, να μην έχει στρεβλώσεις». Πρόσθεσε, δε, ότι θα πρέπει να υπάρχουν δικλείδες για τους μικρούς δήμους, για τους οποίους και ο ένας εργαζόμενος είναι σημαντικός.

Ο ίδιος τόνισε πως αξιολόγηση θα πρέπει να υπάρξει, «αλλά όχι εκείνη που εφάρμοσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με απολύσεις σχολικών φυλάκων κ.λπ.». Πρέπει «να υπάρξει αξιολόγηση που θα κατοχυρώνει και δεν θα μειώνει τις θέσεις εργασίας».

“Η Τουρκία περνάει εσωτερική κρίση και κάνει εξαγωγή κρίσης στην Ελλάδα”

Ο Πάνος Σκουρλέτης αναφέρθηκε και στις προκλήσεις της Τουρκίας, τονίζοντας ότι οι δηλώσεις από τη γείτονα δεν γίνονται τυχαία και συμπλήρωσε πως η Τουρκία περνάει εσωτερική κρίση, έχει ανοίξει όλα τα μέτωπα και κάνει εξαγωγή κρίσης στην Ελλάδα.

Υπογράμμισε δε, ότι «η Ελλάδα υπερασπίζεται τις διεθνείς Συνθήκες και δεν υπάρχει στο τραπέζι ζήτημα για τη Συνθήκη της Λωζάνης», ενώ διατύπωσε την εκτίμηση ότι η Τουρκία οδηγείται με αυτή τη στάση στην απομόνωση.

Για τις καταγγελίες ΚΚΕ περί “κοριών”

Ερωτηθείς για τις καταγγελίες του ΚΚΕ περί τηλεφωνικών συνακροάσεων, ο κ. Σκουρλέτης απάντησε ότι «η ανταπόκριση εκ μέρους της κυβέρνησης ήταν σαφής: οποιαδήποτε τέτοια καταγγελία πρέπει να ερευνηθεί». Τέλος, κατέληξε ότι η χώρα έχει ταλαιπωρηθεί από τέτοιες ιστορίες και «δεν είναι ανεκτό στη Δημοκρατία να υπάρχει και η παραμικρή υπόνοια ότι παρακολουθούνται τηλεφωνικά κέντρα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα