«Η αξιοποίηση των Δομών του Σύγχρονου Πολιτισμού από το Δημόσιο»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016, η ημερίδα με θέμα «Η αξιοποίηση των Δομών του Σύγχρονου Πολιτισμού από το Δημόσιο» που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού Αττικής, Στερεάς και Νήσων.

Στόχος της ημερίδας ήταν να ανοίξει ο διάλογος ανάμεσα σε όλους όσοι εργάζονται στον χώρο του πολιτισμού για το πώς στην Ελλάδα της κρίσης μπορούν να αξιοποιηθούν οι δομές του από το Δημόσιο , έτσι ώστε να αποτελέσουν βιώσιμες νησίδες που θα προσφέρουν στη ζωή της πόλης. Οι ομιλητές κατέθεσαν σχετικές ιδέες και απόψεις, δίνοντας έμφαση στον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το ανθρώπινο δυναμικό των φορέων του πολιτισμού στην αναπτυξιακή τους πορεία.

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό από τον πρόεδρο του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων Γρηγόρη Βαφειάδη. Ακολούθησαν ομιλίες από την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, τον πρόεδρο της ΠΟΕ ΥΠΠΟ Γιάννη Παπαγεωργόπουλο και τον γενικό διευθυντή Σύγχρονου Πολιτισμού του υπουργείου Πολιτισμού Μάριο Κωστάκη.

Επίσης, μίλησαν ο πρόεδρος του ΔΣ του ΟΜΜΑ Νίκος Θεοχαράκης, ο γενικός διευθυντής του ΚΠΙΣΝ Δημήτρης Πρωτοψάλτου, η διευθύντρια του ΕΜΣΤ Κατερίνα Κοσκινά, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΣ Μύρων Μιχαηλίδης και ο διευθυντής της ΕΒΕ Φίλιππος Τσιμπόγλου.

Τους προβληματισμούς των εργαζομένων μετέφεραν ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Μεγάρου Μουσικής Αθηνών Γιώργος Κυριακόπουλος, o πρόεδρος του Σωματείου Εκτελεστών Μουσικών Ορχήστρας Λυρικής Σκηνής Γιώργος Παπαδημητρίου, ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΕΒΕ Γιώργος Παρλαβάντζας και ο αντιπρόεδρος των εργαζομένων της ΚΟΑ Μιχάλης Ραμμός.
Η ημερίδα έκλεισε με συζήτηση στην οποία πήραν μέρος ο επίκουρος καθηγητής της ΑΣΚΤ Βασίλης Βλασταράς, ο πιανίστας Άρης Γραικούσης, ο λυρικός καλλιτέχνης Βαγγέλης Χατζησίμος, o εκπρόσωπος της ΠΟΘΑ Κώστας Κεχαγιόγλου, o αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας Βασίλης Χαλικιάς και ο διευθυντής της ΛΑΒΡΥΣ ΕΠΕ Γιώργος Μουστάκας. Συντόνισε η δημοσιογράφος Κορίνα Θεοδωρακάκη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα