Η απορία του Αντώνη Σαμαρά που είχε προλάβει η «Α»

Ιδιαίτερη αναφορά στην ασυνέχεια των καταθέσεων και τις διαφορετικές γραμματοσειρές κάνει ο πρώην πρωθυπουργός στη μήνυσή του κατά του Α. Τσίπρα

Με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο επιβεβαιώθηκε το δημοσίευμα της «Α» στις 8 Φεβρουαρίου με το οποίο εκφράζαμε τις απορίες μας για τα «μαργαριτάρια» πολλών καρατίων που εντοπίσαμε στις καταθέσεις των ανώνυμων μαρτύρων της υπόθεσης Νovartis. Πλέον όπως όλα δείχνουν, τις απαντήσεις θα μας τις δώσει η δικαιοσύνη. Και αυτό γιατί κάποιες απορίες μας είναι κοινές με αυτές του Αντώνη Σαμαρά όπως καταγράφονται στην μήνυσή του κατά (και) του Αλέξη Τσίπρα.

Διαβάζουμε χαρακτηριστικά «το πιο κραυγαλέο στοιχείο, όμως, για τη στάση των εισαγγελέων, είναι το εξής: Σε πολλές καταθέσεις των ανώνυμων ψευδομαρτύρων (ενδεικτικά οι από 12 και 15.1.2018 καταθέσεις του μάρτυρα με το ψευδώνυμο “Μάξιμος Σαράφης”), έχει χρησιμοποιηθεί άλλη γραμματοσειρά και μορφοποίηση για τα εισαγωγικά στοιχεία, τη διατύπωση της μοναδικής εισαγωγικής ερώτησης και το κλείσιμο της κατάθεσης, και άλλη γραμματοσειρά και μορφοποίηση για το κείμενο της υποτιθέμενης κατάθεσης- απάντησης!

Δηλαδή είναι προφανές ότι το κείμενο της υποτιθέμενης «κατάθεσης» των ψευδομαρτύρων ερχόταν έτοιμο και προδιατυπωμένο σε αρχείο υπολογιστή και απλώς επικολλήθηκε! Δηλαδή δεν γινόταν ζωντανή εξέταση – ούτε καν τυπική – των μαρτύρων: οι κκ. Εισαγγελείς δέχθηκαν έτοιμο κείμενο κατάθεσης και παρόλα αυτά διαβεβαιώνουν ψευδώς επί του σώματος των καταθέσεων ότι ελήφθησαν ενώπιόν τους».

Δείτε παρακάτω όλο το δημοσιεύμα της «Α»

Μαρτυρίες, αβλεψίες(;) και πολλές οι απορίες

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα