Η «Αριάδνη» που θα μας κάνει Σιβηρία

Ένας σιβηρικός αντικυκλώνας με το ελληνικότατο όνομα «Αριάδνη» είναι το φαινόμενο που από το βράδυ της Πέμπτης θα μετατρέψει τη χώρα σε… Σιβηρία.

Ο αντικυκλώνας θα σχηματιστεί πάνω από την Ιταλία και την Ελλάδα και σε συνδυασμό με τον αντικυκλώνα στη δυτική Ευρώπη θα στείλει στη γειτονιά μας τις ψυχρότερες μάζες.

Σύμφωνα με τις έως τώρα προβλέψεις των μετεωρολόγων, η πρώτη φάση της κακοκαιρίας θα περιλαμβάνει βροχοπτώσεις και σε δεύτερο χρόνο θα ακολουθήσουν οι έντονες χιονοπτώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, το βράδυ της Πέμπτης η Θεσσαλονίκη και ευρύτερα η βόρειος Ελλάδα (βλ. Φλώρινα, Καστοριά, Σέρρες, ακόμη και η Λάρισα) αναμένεται να ντυθούν στα κατάλευκα!

Την Παρασκευή, τώρα, η χιονόπτωση θα αρχίσει να μετακινείται νοτιότερα, όπου το βράδυ της ίδιας ημέρας –και κυρίως τα ξημερώματα του Σαββάτου– θα χιονίσει και στην Αθήνα

Η κατάσταση μοιάζει να καλυτερεύει κάπως την Κυριακή και τη Δευτέρα όποτε και αναμένεται να υπάρξουν σημαντικά διαστήματα ηλιοφάνειας με το ψύχος, ωστόσο, να παραμένει δριμύ, με το θερμόμετρο να αγγίζει ασυνήθιστα χαμηλές θερμοκρασίες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα