“Η Αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη από έργα για τους πολίτες και όχι από παραμύθια”

Την αποφασιστικότητα του να επιλυθεί οριστικά και αμετάκλητα το πρόβλημα της ύδρευσης της νήσου Αίγινας δια μέσου της κατασκευής υποθαλάσσιου αγωγού σύνδεσης με την ΕΥΔΑΠ, επανέλαβε κατά την τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ο Γιάννης Σγουρός.

Η κατασκευή του σπουδαίου αυτού έργου απασχόλησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στο πλαίσιο έγκρισης της τροποποιημένης προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στην Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο της Αίγινας.

 

Το ζωτικής σημασίας έργο ύψους 32 εκ. €, είχε ενταχθεί από τη διοίκηση του κ. Σγουρού στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας με στόχο να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, ενώ με την με αρ. 285/2014 απόφαση του Περιφ. Συμβουλίου στις 10-7-2014  είχε εγκριθεί η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Αίγινας. Η προγραμματική σύμβαση είχε εγκριθεί μάλιστα και από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

 

Η νέα διοίκηση της Περιφέρειας έφερε εκ νέου την προγραμματική σύμβαση για έγκριση, καθώς προσέθεσε τη δυνατότητα πρόσληψης Τεχνικού Συμβούλου, λόγω της πολυπλοκότητας του έργου.

 

Στην παρέμβασή του ο κ. Σγουρός αφού υπερθεμάτισε για την υλοποίησή του και αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν προηγηθεί όλα αυτά τα χρόνια επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε να γίνει αυτό το έργο που θα δώσει ανάσα στο νησί. Η Αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη από έργα για τους πολίτες και όχι από παραμύθια».

 

Ενώ κλείνοντας και απευθυνόμενος στην κα Περιφερειάρχη, σημείωσε ότι «Οι σκοπιμότητες δημιουργούν τα προβλήματα και όχι η εποικοδομητική αντιπαράθεση» υπενθυμίζοντας ότι «Τον Ιούλιο του 2014 που τρέχαμε τις διαδικασίες για να ωριμάσει το έργο εσείς βιαστήκατε να μας κατηγορήσετε ότι το προχωράμε λίγο πριν φύγουμε από τη Διοίκηση της Περιφέρειας και σας θυμίζω ότι η παράταξή σας αποχώρησε τότε από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου».

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα