“Η αφηρημένη καλλιγραφία του Τσίπρα”

«Από τις ανορθόγραφες μουτζούρες περάσαμε στην αφηρημένη καλλιγραφία», σχολίασε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, αναφερόμενος στη συνέντευξη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα σε κυριακάτικη εφημερίδα.
«Καμία απάντηση. Λέξη για την υπερφορολόγηση και τη φυγή των επιχειρήσεων, λέξη για την ανεργία και τη μαύρη εργασία, λέξη για τον αγοραίο λαϊκισμό των φερέφωνων του (βλέπε επίθεση στους Ολυμπιονίκες), λέξη για τα σκάνδαλα και τα σκανδαλάκια του κομματικού (τους) κράτους, λέξη για τα 37.000 παιδιά που δεν θα πάνε σε παιδικούς σταθμούς (για να αναφέρω το τελευταίο επίτευγμα της «αλληλέγγυας κυβέρνησης»)», ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης σε ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook.
Επισημαίνοντας τις αναφορές του κ. Τσίπρα, όπως «η κοινωνική πολιτική είναι η πρώτη μας φροντίδα», «η Ελλάδα δεν παραιτείται», «κάθε αξιολόγηση θα είναι ευκολότερη και πιο βατή από την προηγούμενη» και για να μην περιαυτολογούμε «τα θέματα θα κλείσουν με τον τρόπο που πρέπει να κλείσουν», ο Σταύρος Θεοδωράκης τις χαρακτήρισε ως «μια βρύση που δεν σταματά να στάζει εκνευρίζοντας πρωτίστως όλους αυτούς που πίστεψαν ότι κάτι μπορεί να αλλάξει. Ο κ. Τσίπρας είναι με διαφορά ο καλύτερος μαθητής του παλιού συστήματος που χρεοκόπησε τη χώρα. Και “τότε” με τα συνθήματα και τώρα με τους “βαρυσήμαντους» βερμπαλισμούς”.»
Ο επικεφαλής του Ποταμιού κατέληξε λέγοντας: «Αν οι προχειρότητες και οι μεγαλοστομίες έσωζαν την Ελλάδα, θα είχαμε σωθεί εδώ και δεκαετίες».
Επισκέψεις
Στο μεταξύ ο επικεφαλής του Ποταμιού με βάση το πρόγραμμα του θα συνεχίσει τις επαφές με δημάρχους σε πόλεις της περιφέρειας, σε μία προσπάθεια να ενισχύσει το προφίλ του, ενόψει και του νέου φορέα που θα προκύψει από την συμπόρευση με άλλα κόμματα και κινήσεις του κέντρου.
Ήδη πριν από λίγες ημέρες επισκέφθηκε τη Θήβα και την Λιβαδειά. Στα πλαίσια της περιοδείας συναντήθηκε με τους δημάρχους των δύο πόλεων με τους οποίους αντάλλαξαν απόψεις κυρίως για το θέμα της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.
Μάλιστα με τον δήμαρχο Θηβαίων, Σπύρο Νικολάου έκαναν μια βόλτα στον πεζόδρομο ο οποίος έσφυζε από ζωή λόγω του πανηγυριού της Θήβας. Συνομίλησαν με πολίτες, είδαν τους παραδοσιακούς χορούς από μαθητές στην πλατεία της πόλης και φυσικά δοκίμασαν το παραδοσιακό έδεσμα της περιοχής, σουβλιστή γουρουνοπούλα.
Τον Σταύρο Θεοδωράκη συνόδευε ο βουλευτής Αττικής Γιώργος Μαυρωτάς αλλά και τα στελέχη του κινήματος στην περιοχή, Δημήτρης Μπάκας, Πάρις Βιλιώτης και Ματθαίος Γκιώνας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα