Η Βαλένθια έδειξε το δρόμο! (vid)

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ, "ΔΑΓΚΩΣΕ" ΤΗ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Βαλένθια κατέκτησε το πρωτάθλημα της Ισπανίας στο μπάσκετ! Το ότι θα έσπαγε το δίπολο Ρεάλ – Μπαρτσελόνα δεν θεωρούταν απίθανο, αλλά το ότι θα έριχνε τη Ρεάλ από το θρόνο της τόσο εμφατικά, τόσο δίκαια και απλά, δεν το περίμενε σχεδόν κανείς.

Οι “νυχτερίδες”, όμως, ξύπνησαν και έβαλαν τους Μαδριλένους στα καλάθια, τους έδεσαν κόμπο στα διχτάκια και μετά το 87-76 στο τέταρτο παιχνίδι της σειράς πανηγύρισαν το τρόπαιο μέσα στην έδρα τους, δαγκώνοντας τη Βασίλισσα στο λαιμό!

Πρόκειται για μία επιτυχία που πρέπει να δείξει το δρόμο και σε άλλες ομάδες και να προβληματίσει τη Euroleague η οποία δίνει εγγυημένα εισιτήρια συμμετοχής σε συγκεκριμένες ομάδες, αδιαφορώντας για τις εγχώριες διοργανώσεις.

Το δε ισπανικό μπάσκετ διατηρείται ψηλά σε συλλογικό επίπεδο, αφού ακόμη και οι ομάδες που ανήκουν στο “δεύτερο ράφι”, όπως η Βαλένθια και η Τενερίφη, αποδεικνύουν ότι μπορούν να φτάσουν πολύ ψηλά, κάτι που δεν συμβαίνει ακόμη στην Ελλάδα με ΑΕΚ, Άρη, ΠΑΟΚ, στη Ρωσία, στην Τουρκία με Μπεσικτάς και Εφές και στη Ρωσία με Ούνικς κτλ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα