“Η Βρετανία θα αποχωρήσει αλλά δεν θα γυρίσει την πλάτη στην Ευρώπη”

Παρόντας στην τελευταία του Σύνοδο Κορυφής ως πρωθυπουργός της Βρετανίας αλλά και της χώρας του ως μέλος της Ε.Ε. ήταν ο Ντέιβιντ Κάμερον στις Βρυξέλλες. Η Μεγάλη Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά δεν θα γυρίσει την πλάτη στην Ευρώπη, ανέφερε ο  Ντέιβιντ Κάμερον, μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου της Ε.Ε., το βράδυ της Τρίτης.

Ο κ. Κάμερον εξέφρασε τη λύπη του για το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος, ωστόσο δήλωσε πρόθυμος να συνεργαστεί με τον διάδοχό του στην πρωθυπουργία, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα διατηρήσει τους στενότερους δυνατούς δεσμούς με την Ε.Ε.

«Μακάρι να είχα κερδίσει το δημοψήφισμα. Είμαι λυπημένος για αυτό, ωστόσο περισσότερο με ανησυχεί η διασφάλιση των σχέσεων Βρετανίας – Ε.Ε.» είπε ο κ. Κάμερον, ενώ πρόσθεσε ότι θα κάνει το παν για να ενθαρρύνει μια «στενή σχέση» ανάμεσα στο Λονδίνο και τις Βρυξέλλες.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το Brexit, οι περισσότερες τοποθετήσεις των ηγετών ήταν σε τόνο απογοήτευσης και θλίψης για την απόφαση της Μ. Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ε.Ε. και πρόσθεσε ότι παράλληλα έγινε μια εποικοδομητική και ήρεμη συζήτηση σχετικά με τις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν.

Ο κ. Κάμερον σημείωσε ότι μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία εξόδου, η Βρετανία παραμένει μέλος της Ε.Ε. με όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις και επεσήμανε ότι ο νέος Βρετανός πρωθυπουργός θα είναι αυτός που θα καθορίσει ποια ακριβώς θα είναι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα