Η Γερμανία κατέγραψε δημοσιονομικό πλεόνασμα – ρεκόρ

Το μεγαλύτερο από την επανένωση της, δημοσιονομικό πλεόνασμα κατέγραψε η Γερμανία, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία.

Ειδικότερα, η χώρα κατέγραψε το 2017 δημοσιονομικό πλεόνασμα ρεκόρ ύψους 38,4 δισεκ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 1,2% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ),

Πρόκειται για το σημαντικότερο πλεόνασμα που καταγράφεται στον προϋπολογισμό της Γερμανίας, που περιλαμβάνει αυτούς της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, των κρατιδίων, των δήμων και των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, από την επανένωση της χώρας το 1990.

Την ίδια ώρα η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε το 2017 με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων έξι ετών, καταγράφοντας ανάπτυξη 2,2% όπως προκύπτει από τα προκαταρκτικά στοιχεία της στατιστικής αρχής της χώρας.

Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης επωφελείται από την αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης και την ανάκαμψη των εξαγωγών λόγω της βελτιούμενης παγκόσμιας οικονομίας.

Οικονομολόγοι που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση του Reuters τοποθετούσαν την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας στο 2,4% το 2017 μετά από μεγέθυνση 1,9% το προηγούμενο έτος.

Σε εποχικά προσαρμοσμένους όρους, η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 2,5% πέρυσι.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα