Η ΔΕΘ δίνει αέρα και κλείνει πληγές

Σε ανασύνταξη δυνάμεων, ενόψει του δύσκολου πολιτικά φθινοπώρου προχωρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης που δίνει μεγάλη σημασία στη φετινή παρουσία του, την πρώτη, ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Από εκεί με σύνθημα την «Επανεκκίνηση» της χώρας, ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα ξεκινήσει, όπως λένε από το επιτελείο του, την πολιτική αντεπίθεση και στο επίκεντρο θα βρεθεί η παρουσίαση των βασικών αξόνων του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος. Ταυτόχρονα στο επιτελείο του προέδρου της Ν.Δ. εκτιμούν ότι με αυτό το τρόπο θα ξεπεραστούν οι εσωτερικοί κραδασμοί από την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, αλλά και η αφωνία της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα αυτό.
Ο Κυρ. Μητσοτάκης σε μια εκ των συσκέψεων που έγινε τις τελευταίες ημέρες, λίγο μετά την επιστροφή του από την ολιγοήμερη ανάπαυλα λόγω Δεκαπενταύγουστου, εκτίμησε ότι η Ν.Δ. πλέον έχει ευρύτερη δυναμική σε στρώματα της κοινωνίας που είχαν αποξενωθεί από το κόμμα τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, εξέφρασε την άποψη ότι δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας που δεν είχαν ιδεολογική και πολιτική συγγένεια με την κεντροδεξιά, πλέον συγκλίνουν στο αίτημα για αποχώρηση από την εξουσία του κυβερνητικού συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ένωση δυνάμεων για την ανάταξη της χώρας.
Ο ίδιος δίνει μεγάλη σημασία και εστιάζει στα ποιοτικά στοιχεία των μετρήσεων, εμμένοντας ότι υπάρχει πλήρης κατάρρευση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και αυτό που προέχει είναι να ολοκληρωθεί το κυβερνητικό πρόγραμμα που στόχο έχει, σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να οδηγηθεί η Ελλάδα στη μετά μνημόνιο εποχή «με ένα Ελληνικό, αξιόπιστο σχέδιο που θα δώσει ευκαιρίες και προοπτικές για τους πολλούς και θα εμπνεύσει εμπιστοσύνη και αισιοδοξία στους Έλληνες».
Αυτό το κυβερνητικό σχέδιο, μετά την παρουσίαση στη ΔΕΘ, θα προβληθεί με πάρα πολλές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα σε μια προσπάθεια της ηγεσίας της Ν.Δ. να πείσει τους πολίτες ότι έχει αξιόπιστη και εναλλακτική πρόταση, ικανή να αλλάξει τα σημερινά δεδομένα και να ξαναβάλει τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης αλλά και να λειτουργήσει κανονικά, όπως αρμόζει σε ένα συντεταγμένο και ευνομούμενο κράτος.
Επενδύει
Ο Κυρ. Μητσοτάκης, όπως είναι λογικό επενδύει πολλά πάνω απ’ όλα στο υπό διαμόρφωση πρόγραμμα, για το οποίο προ ημερών ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της ανοικτής διαβούλευσης της ΝΔ που διήρκεσε περίπου 45 μέρες. Στο πλαίσιο της διαβούλευσης ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης πραγματοποίησε έναν πρώτο κύκλο συναντήσεων με κοινωνικούς εταίρους, φορείς αυτοδιοίκησης και επιστημονικά επιμελητήρια (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΒ, ΣΕΤΕ, ΚΕΔΕ, ΕΝΠΕ, ΚΕΕ, ΟΕΕ, ΤΕΕ, ΓΕΩΤΕΕ, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ΕΕΕ, Εθνική συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, ΠΟΜΙΔΑ). Στη φάση αυτή κατατέθηκαν πλήθος προτάσεων από τους εν λόγω φορείς, ενώ από το Σεπτέμβριο ο διάλογος θα συνεχιστεί και με άλλους φορείς.

Παράλληλα, σε συνεργασία με τις επιμέρους Γραμματείες της ΝΔ ολοκληρώθηκε μια σειρά από ειδικούς θεματικούς κύκλους διαβούλευσης στους οποίους συμμετείχαν ενεργά πλήθος πολιτών, οι οποίοι τοποθετήθηκαν και υπέβαλαν τις προτάσεις τους πάνω σε σημαντικά ζητήματα όπως: αποκρατικοποιήσεις και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, κίνητρα για την νεοφυή επιχειρηματικότητα, τις υιοθεσίες, την ελεύθερη επιλογή σχολείου, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, την αξιολόγηση υπηρεσιών των ΟΤΑ, τις αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο καθώς και τη συμβολή της ομογένειας στην ανάταξη της χώρας σύμφωνα με επιτυχημένα παραδείγματα άλλων χωρών.
Από την ηγεσία της Ν.Δ. τονίζουν ότι η χώρα έχει ανάγκη να υπάρξει μια άλλη συνεκτική οικονομική πολιτική που θα έχει ως κεντρικούς άξονες, την προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών (π.χ. στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών, στη λειτουργία του κράτους και των θεσμών, στα πεδία της ενέργειας και του ανταγωνισμού), τις πραγματικές και γενναίες ιδιωτικοποιήσεις και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, την ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας (εμπροσθοβαρή αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων, αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, εκκαθάριση του ενεργητικού και ενίσχυση του παθητικού των πιστωτικών ιδρυμάτων) και τη μείωση των φορολογικών συντελεστών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα