“Η δραχμή δεν θα λύσει τα προβλήματα της χώρας”

Στο θόρυβο που προκλήθηκε την Τρίτη από τις δηλώσεις του Νίκου Ξυδάκη, τς οποίες αργότερα ο πρώην υπουργός ανασκεύασε, περί συζήτησης στη Βουλή για επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή, αναφέρθηκε ο Δημήτρης Μάρδας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σε δηλώσεις του στα Παραπολιτικά Fm εξέφρασε την θέση ότι η συζήτηση για τη δραχμή είτε αυτή γίνεται στο εσωτερικό της χώρας είτε στο εξωτερικό προκαλεί ζημιά στην ελληνική οικονομία.

Ο κ. Μάρδας υποστήριξε ότι η χώρα μπαίνει σε μια δίνη μέσα από τέτοιες ανούσιες συζητήσεις αναφέροντας ότι όλα αυτά γίνονται παραμονές του κλεισίματος της αξιολόγησης.

«Η δραχμή δεν θα λύσει τα προβλήματα της χώρας.Η συζήτηση για τη δραχμή αποτελεί πίεση ώστε η κυβέρνηση να γίνει πιο ενδοτική στις πιέσεις των δανειστών» επεσήμανε ο κ.Μάρδας, τονίζοντας ότι οι λεγόμενοι δραχμιστές έχουν θέσεις αινίγματα και όχι απαντήσεις στα ερωτήματα που τίθενται.

Για την καθυστέρηση της αξιολόγησης

Ερωτηθείς για την καθυστέρηση της αξιολόγησης ο κ.Μάρδας είπε ότι οι οποιεσδήποτε λύσεις θα βγουν μέσα από το κοινό ευρωπαϊκό σύστημα, ενώ υπεραμύνθηκε της απόφασης της κυβέρνησης να δώσει την 13η σύνταξη στους χαμηλοσυνταξιούχους λέγοντας πως εάν ήταν λάθος θα είχαμε πρόβλημα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα