«Η ειλικρίνεια όλων κρίνεται στην πράξη»

Επίθεση στην υποψήφια Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου εξαπέλυσε ο ανθυποψήφιός της Γιάννης Σγουρός με αφορμή τη σκληρή μάχη που θα δοθεί στην περιφέρεια Αττικής την ερχόμενη Κυριακή, 25 Μαΐου.

 «Η κυρία Δούρου πρώτα θα πρέπει να μάθει να σέβεται τους ανθυποψηφίους της και μετά να ζητά οτιδήποτε. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, ευχαρίστως, αποδέχεται τη διεξαγωγή διακαναλικής συνέντευξης, με τους κανόνες ανάλογων συζητήσεων, υπό μια και μοναδική προϋπόθεση: Η κυρία Δούρου να ανακαλέσει το συκοφαντικό και υβριστικό χαρακτηρισμό της περί «διαπλεκόμενου» ή να μιλήσει με ονοματεπώνυμο και διεύθυνση.

Η κυρία Δούρου, είχε την ευκαιρία, επί τρεις και πλέον μήνες, στις 24 τηλεοπτικές και στις 26 ραδιοφωνικές της συνεντεύξεις, εάν ήθελε πραγματικά, να ενημερώσει τους πολίτες της Αττικής για το πρόγραμμά της.  Δεν το έκανε.

Αντιθέτως, αναλώθηκε σε έναν συνθηματολογικό και υβριστικό προεκλογικό αγώνα, όχι  για τα προβλήματα των πολιτών της Αττικής, αλλά υπηρετώντας τον πολιτικό σχεδιασμό του κόμματός της και την αντιπολιτευτική του ρητορεία.

Χθες, επειδή έτσι την συμβούλεψαν οι επικοινωνιολόγοι της, δηλώνει την πρόθεσή της να μιλήσει σε debate, έστω και αν δεν διευκρινίζει τη θεματολογία. Η ειλικρίνεια όλων κρίνεται στην πράξη».

«Φοράει μάσκα»

Παράλληλα ο κ. Σγουρός κατηγόρησε την κυρία Δούρου ότι «φοράει μάσκα». «Η κυρία Δούρου αλλάζει μάσκες ανάλογα με τις συμβουλές που δέχεται από τους επικοινωνιολόγους της.

Η παράταξη «Αττική – Γιάννης Σγουρός – Μόνο με έργο» είναι πραγματικά αυτοδιοικητική, ανεξάρτητη χωρίς κομματικές ή επιχειρηματικές δεσμεύσεις. Για αυτό απευθύνεται και ζητά τη στήριξη μόνο των πολιτών και όχι των κομμάτων.

Η κυρία Δούρου έχοντας την κομματική εντολή να φέρει σε πέρας νομίζει ότι θα τα καταφέρει με παρασκηνιακές συμφωνίες. Οι πολίτες την Κυριακή το βράδυ της γύρισαν την πλάτη, αφού δεν κατόρθωσε να πείσει ούτε τους ψηφοφόρους του 2012 του κόμματός της και την Κυριακή 25 Μαΐου θα λάβει την οριστική απάντησή τους» τόνισε.

Η απάντηση της Δούρου

Σκληρή ανακοίνωση κατά του Γιάννη Σγουρού εξέδωσε από την πλευράς της  η επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Ζωής» Ρένα Δούρου, με αφορμή την άρνησή του να συμμετάσχει σε debate.

«Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ο κ. Σγουρός αρνήθηκε να συμμετάσχει σε Debate που πρότεινε η ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ. Ουσιαστικά ο κ. Σγουρός έφτασε στο έσχατο σημείο να αρνείται την ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών της Αττικής για τα προγράμματα και τις θέσεις των συνδυασμών που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών την ερχόμενη Κυριακή», κρυπτόμενος πίσω από τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Σαμαρά, τονίζει η ανακοίνωση.

Η κ. Δούρου και οι συνεργάτες της τονίζουν ότι έχουν αποκαλύψει το «σύστημα Σγουρού» στη διαχείριση των ζητημάτων της περιφέρειας Αττικής σε ανοιχτές συνεντεύξεις Τύπου, παρά το γεγονός ότι ο απερχόμενος περιφερειάρχης «καμώνεται ότι δεν γνωρίζει».

«Η πολιτική του κ. Σγουρού για τη διαχείριση των απορριμμάτων πλήττει το δημόσιο συμφέρον, αντίκειται της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και ευνοεί μεγαλοεργολαβικά συμφέροντα. Ένα από τα δύο μπορεί να ισχύει: ή ο κ. Σγουρός είναι ανίκανος να διαχειριστεί δημόσιο αξίωμα υπέρ των πολιτών ή υπηρετεί το σύστημα διαπλοκής. Και στις δύο περιπτώσεις δεν κάνει για τη θέση του Περιφερειάρχη Αττικής. Αν δηλώσει ο κ. Σγουρός ότι είναι ανίκανος, τότε θα ζητήσουμε συγγνώμη για την κατηγορία περί διαπλοκής» καταλήγει η Ρένα Δούρου στην ανακοίνωσή της.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα