«Συμφωνία σε τρεις εβδομάδες, αλλιώς νέα κρίση για την Ελλάδα»

Στενεύουν τα περιθώρια για την ελληνική κυβέρνηση αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και το κλείσιμο της αξιολόγησης όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του ο βρετανικός Guardian που προειδοποιεί για νέα κρίση χρέους σε περίπτωση μη συμφωνίας με τους πιστωτές.

Ειδικότερα, ο Guardian, εκτιμά πως η Ελλάδα έχει τρεις εβδομάδες προθεσμία προκειμένου να επιλύσει τα εκκρεμή ζητήματα, ενώ κάνει αναφορά στην νέα έκθεση του ΔΝΤ, στην οποία εκτιμάται πως το βάρος του ελληνικού χρέους θα μπορούσε να γίνει «εκρηκτικό» μέχρι το 2030.

«Είναι κρίσιμο να υπάρξει συμβιβασμός. Αν οι διαπραγματεύσεις δεν ολοκληρωθούν έως τις 20 Φεβρουαρίου τότε θα βρεθούμε μπροστά σε μια πιθανά καταστροφική πολιτική αναταραχή που θα μπορούσε να φέρει ξανά με ένταση το σενάριο του Grexit» αναφέρει ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών Αριστείδης Χατζής.

Επίσης, το ρεπορτάζ επανέρχεται στις συστάσεις του ΔΝΤ, πως εάν η Ελλάδα θέλει να πετύχει τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% θα πρέπει να προχωρήσει σε περικοπές συντάξεων και μείωση του αφορολόγητου ορίου.

«Στη συνάντηση των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης» η Αθήνα βρέθηκε μόνη της καθώς ακόμα και η παραδοσιακά σύμμαχός της Κομισιόν δεν βρέθηκε στο πλευρό της» σημειώνει η εφημερίδα.

Εκτιμά πως το οικονομικό μέλλον της Ελλάδας διαγράφεται ζωηρό. Το ΔΝΤ, αναφέρει ο Guardian, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, αναφέροντας πως ακόμη κι αν υλοποιηθούν τοι μεταρρυθμίσεις, και τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέους ενεργοποιηθούν, το ελληνικό χρέος είναι καταδικασμένο να γίνει «εκρηκτικό».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα