«Η Ελλάδα δεν θα πάρει τα 2,8 δισ. το Σεπτέμβριο»

Aνώμαλα προσγειώνει την ελληνική κυβέρνηση αξιωματούχους της Ε.Ε. αφού ο γερμανικός Τύπος και ειδικότερα η εφημερίδα Handelsblatt , επικαλούμενη δηλώσεις τους (αξιωματούχους) υποστηρίζει πως έχουν εφαρμοστεί μόνο 2 από τα 15 προαπαιτούμενα και η Αθήνα δεν θα πάρει αυτή τη φορά λεφτά.

Επικαλούμενη Ευρωπαίους διπλωμάτες, η εφημερίδα αναφέρει ότι η ευρωζώνη δεν θα απελευθερώσει επιπλέον χρήματα για την Ελλάδα στο Eurogroup της Μπρατισλάβα. Όπως αναφέρει το Reuters, η Handelsblatt Global γράφει πως οι Ευρωπαίοι διπλωμάτες ισχυρίζονται πως η Αθήνα έχει εφαρμόσει μόνο 2 από τα 15 προαπαιτούμενα, τα οποία αποτελούν προϋποθέσεις για την εκταμίευση της υποδόσης.

Παράλληλα, σημειώνουν πως δεν προχωρούν όσοι γρήγορα πρέπει οι αποκρατικοποιήσεις. Όπως γράφει η Handelsblatt Global, το Eurogroup έχει εγκρίνει τη δόση των 10,3 δισ. ευρώ για την Ελλάδα τον Μάιο από το συνολικό πακέτο. Τα 7,5 δισ. του ποσού αυτού έχουν μεταφερθεί στην Αθήνα και το υπόλοιπο επρόκειτο να δοθεί τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τους διπλωμάτες το Eurogroup θα συζητήσει μόνο την έκθεση προόδου για την Ελλάδα στη συνεδρίαση της Μπρατισλάβα. Το σχόλιο ήρθε μετά από την δήλωση του επικεφαλής του ESM, που ανέφερε πως η Ελλάδα θα μπορούσε να εξασφαλίσει βραχυπρόθεσμα η Ελλάδα μπορεί να εξασφαλίσει τα μέτρα ανακούφισης του χρέους «πολύ σύντομα» εάν εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που δεν έχουν ακόμα υλοποιηθεί.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα