“Η Ελλάδα είναι σημαντικός εταίρος της Ρωσίας στην Ευρώπη”

Λίγες ώρες πριν έρθει στην Ελλάδα προκειμένου να επισκεφθεί το Αγιον Όρος αλλά και να συναντήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα , ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε άρθρο του στην “Καθημερινή” χαρακτηρίζει την Ελλάδα σημαντικό εταίρο της Ρωσίας στην Ευρώπη.

Επισημαίνει ότι οι πολυδιάστατες ρωσοελληνικές σχέσεις αποτελούν σπουδαίο στοιχείο στο σύστημα που πρέπει να οικοδομηθεί μετάξι της Ευρώπης και της Ρωσίας.

Ο κ. Πούτιν υπογραμμίζει ιδιαίτερα τη σημασία της συνεργασίας των δύο χωρών στον ενεργειακό τομέα. «Είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στη διαφοροποίηση των διαδρόμων μεταφοράς ενέργειας, η οποία θα αυξήσει την σταθερότητα των προμηθειών και συνεπώς την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης συνολικά».

Η επίσκεψη του ρώσου ηγέτη στην χώρα μας έρχεται λίγες μέρες μετά την έναρξη των έργων κατασκευής του αγωγού TAP στην Ελλάδα, που θα μεταφέρει φυσικό αέριο στην Ευρώπη από το Αζερμπαϊτζάν και αναμένεται να αποτελέσει έργο-κλειδί στην ενεργειακή απεξάρτηση της Ε.Ε. από τις ρωσικές εξαγωγές.

Στο άρθρο του, ο κ. Πούτιν προαναγγέλλει επίσης τη ρωσική συμβολή στην αναβάθμιση των ελληνικών υποδομών στο πεδίο των μεταφορών, με την συμμετοχή ρωσικών επιχειρηματικών ομίλων στους επικείμενους διαγωνισμούς για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων των σιδηροδρομικών εταιρειών και του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου, στο πλαίσιο της επίσκεψης Πούτιν θα υπογραφεί μία σειρά διμερών συμφωνιών.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα από αύριο και θα μεταβεί για μία μέρα, το Σάββατο, στο Άγιον Όρος σε μία επίσκεψη καθαρά προσκυνηματικού χαρακτήρα.

Στο Άγιο Όρος βρίσκεται ήδη ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών, Κύριλλος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα