«Η Ελλάδα μπαίνει σε άλλη περίοδο»

Για μια νέα περίοδο, στην οποία μπαίνει η Ελλάδα μίλησε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, αναφορικά με την  ανακοίνωση των στοιχείων για το πρωτογενές πλεόνασμα.

Ο υπουργός Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος μιλώντας στον realfm 97,8 τόνισε τα εξής:  «Κατ΄αρχήν σημαίνει ότι μπαίνουμε σε μια άλλη περίοδο. Δεν λέει κανείς ότι θα είναι εύκολη και ότι τα πράγματα θα προχωρήσουν δια μαγείας. Αλλά επειδή ο λαός μας τα τελευταία 5 χρόνια έχει υποστεί τα πάνδεινα και επειδή δεν θα φτάναμε σε αυτό το σημείο, αν δεν υπήρχαν οι “αιματηρές” θυσίες του ελληνικού λαού, για πρώτη φορά μπορούμε να πούμε ότι με το σχέδιο που εφήρμοσε ο Αντώνης Σαμαράς ως πρωθυπουργός, η χώρα πέτυχε αυτές οι θυσίες κατ’ αρχήν να πιάσουν τόπο», τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος και συμπλήρωσε:

«Χωρίς μεταρρυθμίσεις δεν θα μπορούσε να προχωρήσει. Ο περικοπές ήταν το αναγκαίο κακό για να μπορέσει η χώρα να ανασυντάξει δυνάμεις και να πετύχει αυτό που πέτυχε

Τώρα η χώρα μπορεί να μιλά διαφορετικά με τους εταίρους της. Να διαπραγματευτεί ακόμα πιο σκληρά με την προοπτική που υπέδειξε ο Αντώνης Σαμαράς στο Bloomberg, να έχουμε το 2015 δημοσιονομικό πλεόνασμα».

«Δηλαδή, πλέον», σύμφωνα με τον υπουργό Πολιτισμού, «η Ελλάδα να μπορεί όχι μόνο να καλύψει τα ετήσια, τρέχοντα έξοδά της από αυτά που βγάζει ως χώρα αλλά να καλύπτει και τις δανειακές της υποχρεώσεις σε επίπεδο τόκων».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα