“Η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στις αγορές το 2018 – Πετυχαίνει τους στόχους”

Έξοδο της Ελλάδας στις αγορές το 2018 βλέπει ο Βάλντις Ντομπρόβσκις σε συνέντευξη του στο Politico αφού, όπως τόνισε, η χώρα πετυχαίνει τους στόχους. 

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,  προτρέπει τους πιστωτές της Ελλάδας να «οικοδομήσουν την εμπιστοσύνη» και μεταξύ άλλων υπογραμμίζει πως η χώρα μας θα μπορέσει να χρηματοδοτείται από τις αγορές από το καλοκαίρι του 2018.

Στη συνέντευξή του έκανε εκτενή αναφορά σε αυτό που θεωρεί «αχρείαστη απαισιοδοξία» εκ μέρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου λέγοντας: «Όταν ολοκληρώσουμε αυτό το πρόγραμμα, αναμένουμε ότι η Ελλάδα θα καλύπτει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες από τις αγορές».

“Είμαστε πεπεισμένοι θα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα 1,75% το 2017 και 3,5% το 2018”

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν τόνισε πως διακρίνει λόγους αισιοδοξίας ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές σε λίγο παραπάνω από ένα χρόνο και υπογράμμισε:

«Εάν κοιτάξετε τις δημοσιονομικές επιδόσεις της Ελλάδας, καταγράφει επιδόσεις, στην πραγματικότητα καταγράφει υψηλότερες επιδόσεις σε σημαντικό βαθμό, επί των δημοσιονομικών της στόχων».

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τον στόχο του 1,75% του πρωτογενούς πλεονάσματος φέτος και του 3,5% τον επόμενο χρόνο» πρόσθεσε.

Ο Ντομπρόβσκις συμπλήρωσε πως «η τρέχουσα αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος μεταρρυθμίσεων μπορεί να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 22 Μαΐου, όταν θα γίνει το επόμενο συμβούλιο του Eurogroup» εξηγώντας «επιτεύχθηκε συμφωνία (με το ΔΝΤ) για τις πολιτικές προϋποθέσεις (policy conditionality)».

«Η Ελλάδα πάντως χρειάζεται να εφαρμόσει κάποιες ακόμη μεταρρυθμίσεις πριν από το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης» είπε επιμένοντας «Αλλά όλα συντείνουν στο ότι μπορεί να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση και να γίνει η επόμενη εκταμίευση».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα